Ze ontdekken een lavabuis die lava rechtstreeks in de zee stort

Geschreven op 07-10-2021De vulkaan op La Palma, waarvan de uitbarsting 19 dagen geleden is begonnen, heeft in totaal reeds 93,4 hectare gewassen aangetast, waarvan 35,6 hectare overeenkomt met bananenplantages, 32,9 hectare met wijngaarden, 6,7 hectare met avocado en de rest met andere gewassen.

Deze gegevens zijn tijdens een persconferentie vrijgegeven door de technisch directeur van Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, die heeft aangegeven dat het door de lava getroffen gebied momenteel 422 hectare groot is en de maximale breedte van de lavastroom bedraagt 1250 meter.

De explosieve uitbarstingen blijven doorgaan en de vulkanische explosiviteitsindex heeft nog steeds een waarde van 2 (op een schaal van 0 tot 8).

Evenzo zijn de emissiecentra van de hoofdkrater en die aan de zijkanten van de kegel nog steeds actief en het verschijnen van nieuwe emissiecentra is niet uitgesloten. Bovendien is er een lavabuis ontdekt die de lava rechtstreeks in de zee stort.

Wat betreft de geofysische gegevens blijft de seismiciteit gelokaliseerd op een diepte tussen de 10 en 15 km. Naast deze seismiciteit op gemiddelde diepte worden er ook aardbevingen geregistreerd op diepten van meer dan 20 km met een toename van de waarde van hun kracht. Het huidige niveau van seismiciteit blijft erop wijzen dat het mogelijk is dat er meer voelbare aardbevingen kunnen plaatsvinden.

De regering van de Canarische Eilanden overweegt de bouw van geprefabriceerde huizen in de meest getroffen gemeenten Los Llanos de Aridane, El Paso en Tazacorte, als tijdelijke huisvestingsoplossing voor de getroffen gezinnen. Deze geprefabriceerde huizen kunnen op 18 à 20 dagen worden gebouwd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).