Weldra geen vaccinatiecertificaat meer nodig om in toeristische accomodaties te veblijven

Geschreven op 07-10-2021Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden heeft gisteren aangekondigd dat het de procedures zal starten om de eis te annuleren van een vaccinatiebewijs tegen covid-19 of een negatieve diagnostische test voor de toegang tot de Canarische toeristische accommodaties.

Yaiza Castilla, de minister van Toerisme, verklaarde dat deze versoepeling mogelijk is gezien de opmars van de vaccinaties in Europa en de Canarische Eilanden en de procedurecontroles van de buitenlandse reizigers op de luchthavens.

Het idee is dat logiesverstrekkende bedrijven met de start van het winterseizoen in november, wanneer een grotere toestroom van klanten wordt verwacht, geen rekening meer moeten houden met deze maatregel.

De minister en de werkgevers zijn het erover eens dat het noodzakelijk is om de bestaande dubbele controle op de luchthavens en in de accommodaties op te heffen en de maatregelen te versoepelen. Het imago van de Canarische Eilanden als toeristische bestemming staat garant voor de bescherming van de gezondheid van zijn bezoekers, aldus de minister.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).