Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-10-2021De luchthaven van La Palma lijdt opnieuw onder de gevolgen van de vulkaan. Binter Canarias en CanaryFly hebben gisteren de geplande vluchten moeten annuleren, terwijl Pevolca erkent dat het ongunstige omstandigheden zijn voor de luchtkwaliteit.

De regering van de Canarische Eilanden heeft de doelstelling om tegen het einde van het jaar op La Palma tot 300 woningen te verwerven waarvan 100 voor eind oktober om de talloze dakloze families nieuw onderdak te bieden, die hun huizen onder de lavastroom hebben zien verdwijnen.

De 4.000 studenten van de 20 scholen in El Paso, Los Llanos de Aridane en Tazacorte, die geen les meer hebben gehad sinds het begin van de vulkaanuitbarsting, zullen op 13 oktober terugkeren naar de klaslokalen. Dit gebeurt uiteraard met de nodige noodprotocollen vanwege de vulkanische risico's.

Het Havenbedrijf van Santa Cruz de Tenerife heeft deelgenomen aan de ‘Seatrade Cruise Global 2.0’, het grootste cruise-evenement ter wereld. De virtuele bijeenkomst vond plaats van 27 tot 30 september met als doel de haven te promoten als een veilig alternatief voor die rederijen die de havenfaciliteiten van Tenerife nog steeds niet kennen en het versterken van de relaties met de rederijen waarmee al wordt gewerkt.

De buurtbewoners van Los Andenes (La Laguna) zagen woensdag hoe twee groepen mensen in het midden van de straat slaags geraakten met een zwaard en een honkbalknuppel. Om nog onbekende redenen hadden de twee groepen een verhitte confrontatie. Uiteindelijk is de politie tussenbeide moeten komen; het is niet bekend of er arrestaties zijn gebeurd.

Een auto is woensdag over kop gegaan op de noordelijke snelweg, wat heeft geleid tot enorm lange files. Het ongeval gebeurde rond 11.00 uur ter hoogte van Santa Úrsula. De brandweer moest ter plaatse komen om een 77-jarige vrouw uit de auto te bevrijden. Ze werd nadien met vrij zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Vier personen zijn op Tenerife gearresteerd omdat ze een voertuig hebben gestolen, waarbij de eigenaar werd bedreigd met een geweer in Llano del Camello (Tenerife). Nadien hebben ze een overval gepleegd met deze wagen en in brand gestoken in de omgeving van Las Cañadas del Teide. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen met de Spaanse nationaliteit.

De ‘Día del Kiosquero’ (dag van de kioskverkopers) die elk jaar op 5 oktober wordt herdacht, is een evenement dat wordt gepromoot door de ‘Federación de Asociaciones de Kioscos’, waartoe ook de kiosken van Santa Cruz de Tenerife behoren. Op het vasteland schenken de kiosken dan rozen aan hun klanten om het te vieren, maar die van de hoofdstad van Tenerife hebben het dit jaar op een originele manier gedaan en schonken hun klanten een banaan uit La Palma uit solidariteit met de getroffen landbouwers.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft donderdag gemeld dat er 1.626.527 mensen volledig zijn ingeënt, wat neerkomt op 82,95 procent van de doelpopulatie ouder dan 12 jaa rop de archipel.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).