Extra promotiecampagne voor de Canarische Eilanden

Geschreven op 09-10-2021Het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden lanceerde gisteren een campagne op 14 internationale markten om buitenlandse bezoekers aan te trekken voor de maanden oktober, november en december.

Via Promotur Turismo de Islas Canarias wordt vier miljoen euro geïnvesteerd in het initiatief 'Kom naar de andere winter', dat wil profiteren van de groeiende intentie om te reizen, het herstel van de luchtconnectiviteit van de eilanden en het grotere beschikbare budget dat toeristen hebben om hun reizen te maken.

Voor de maanden november tot maart hebben de luchtvaartmaatschappijen ongeveer 7.860.000 stoelen voorzien, dat zijn er 660.000 meer dan vóór de pandemie. Nu is het doel om deze plaatsen te vullen met toeristen die willen genieten van een warme winter op de Canarische Eilanden, die heel anders is dan in hun land van herkomst, en dat is het idee waarop deze nieuwe campagne is gebaseerd.

De luchtcapaciteit voor november ligt boven die van 2019 en dat is heel positief, maar nu moeten we ervoor zorgen dat de vliegtuigen vol of met een hoge bezetting komen en dat vluchten niet worden geannuleerd wegens het gebrek aan vraag, aldus de minister van Toerisme, Yaiza Castilla.

Naast de groei op de Britse en de Duitse markt, de meest relevante voor de eilanden, is er ook een stijging in Nederland, dat het aantal vluchten per week verdubbelt en in Frankrijk, dat gaat van 46 naar 69 vluchten per week.

De wens om opnieuw te reizen wordt sterk beïnvloed door de vaccinatie, wat de sleutel is tot het herstel van het toerisme omdat het de reizigers vertrouwen geeft, evenals het Europese digitale Covid-certificaat.

Het creatieve concept van de campagne is gericht op het benadrukken van het goede weer op de Canarische Eilanden gedurende het winterseizoen. In een tijd waarin potentiële toeristen moeten ontsnappen aan de kou hebben we ervoor gekozen om conceptuele afbeeldingen te gebruiken die voor een visueel contrast zorgen tussen het slechte weer in het land van herkomst en het klimaat op de Canarische Eilanden.

De campagne 'Kom naar de andere winter' loopt tot 15 december in het VK, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Nederland, België, Zwitserland en Polen. Het is gericht op stellen en gezinnen tussen de 18 en 65 jaar, met speciale aandacht voor de leeftijdsgroep tussen de  45 en 55 jaar.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).