De verbeteringswerken aan het strand van San Salvador in San Miguel beginnen in november

Geschreven op 12-10-2021De burgemeester van San Miguel de Abona, Arturo González, heeft verleden week tijdens zijn bezoek aan de kust verklaard dat de verbeteringswerken aan ‘Playa de San Salvador’ in november zullen worden uitgevoerd.

Zo zullen de stenen worden verwijderd om het strand met zand te bedekken, de toegang zal worden verbeterd, evenals de aanleg van een voetgangerspad en een zonneterras, er worden douches voorzien en nieuw meubilair. Een werk dat de burgemeester als een prioriteit beschouwt omdat het de toegang tot de zee zal verbeteren en de milieueffecten in het gebied tot een minimum zal herleiden.

Aangezien dit strand zich in een ‘Lugar de Interés Comunitario’ bevindt, kunnen er geen aanpassingen in de zee worden gedaan maar enkel op het strand, zo verduidelijkte González.

Tijdens zijn bezoek wilde de burgemeester er ook op wijzen dat San Miguel de Abona momenteel 5.500 toeristenbedden heeft, dus deze verbetering aan het strand van San Salvador biedt een recreatief alternatief aan de toeristen.

Het totale kostenplaatje bedraagt € 2.603.334, waarvan € 1.803.334 zal worden betaald door de gemeenteraad van San Miguel de Abona en de resterende € 800.000 door het ministerie van Toerisme.


 
LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).