Korte nieuwsitems

Geschreven op 13-10-2021Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft tijdens de eerste uren van dinsdag 23 aardschokken gelokaliseerd op La Palma, waarvan één met een kracht van 3.7 op de schaal van Richter. Deze beving vond plaats om 2.31 uur in de gemeente Fuencaliente op een diepte van 13 kilometer. Om 8.25 uur werd de zwaarste aardbeving geregistreerd met een kracht van 4,1 in de gemeente Mazo op een diepte van 37 km.

Een man is overleden na een val in een ravijn op de ‘montaña El Contador’ in de gemeente Arico. De reddingshelikopter kwam ter plaatse maar kon het slachtoffer niet lokaliseren. Ten slotte heeft de drone-eenheid van Arico de man gevonden, maar spijtig genoeg kwam alle hulp te laat.

Sinds afgelopen zaterdag de noordwand van de vulkanische kegel Cumbre Vieja instortte, is de uitbarstingsactiviteit van de vulkaan toegenomen met als gevolg dat de verschillende lavastromen al 600 hectare hebben verwoest.

Honderden ouderen brengen hun laatste dagen door in de ziekenhuizen van Tenerife, in de steek gelaten door hun families. Ik weet niet of de economische situatie op de Canarische Eilanden hiervan de oorzaak is, maar het is waar dat er hier meer gevallen zijn dan elders, verklaarde één van de dokters.

Binter hervat zijn vluchten met La Palma. In een verklaring heeft de Canarische luchtvaartmaatschappij aangegeven dat als de situatie op dezelfde manier voortduurt, het de bedoeling is om door te gaan met de geplande vluchten maar raadt de reizigers aan regelmatig de website te raadplegen vanwege mogelijke, veranderende omstandigheden.

De luchthaven Tenerife Zuid zal in het eerste kwartaal van volgend jaar twee nieuwe gebouwen openen, waardoor de huidige oppervlakte met meer dan 50% zal toenemen en de dienst voor het inchecken kan worden verdubbeld.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 22-jarige Bulgaarse vrouw, met een strafblad, gearresteerd voor diefstal met geweld in een huis in het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Ze forceerde het slot en ging ervandoor met sieraden en contact geld ter waarde van 4.500 euro.

Gisterenmiddag werd het huisarrest beëindigd voor de 3.000 inwoners van El Paso en Los Llanos de Aridane nadat maandag noodniveau 2 werd geactiveerd vanwege een brand in een cementfabriek op La Palma ten gevolge van de lavastrom die de fabriek heeft vernietigd.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft gisteren om 09.13 uur een aardbeving gelokaliseerd in de gemeente Adeje met een kracht van 1,2 op de schaal van Richter op een diepte van 11 km. Er was ook een aardbeving in het noordoosten van de gemeente Guía de Isora met een kracht van  0,8. In de voorbije dagen werden er aardbevingen gedetecteerd in Santiago del Teide (1,4), Guía de Isora (1,1) en Vilaflor (0,8).

Een 29-jarige man is zondag om het leven gekomen nadat hij bij het vissen in de zee was gevallen aan Costa de Teno in de gemeente Buenavista del Norte. De inzittenden van een vissersboot in de buurt hebben het slachtoffer uit het water gehaald en startten onmiddellijk met de reanimatie maar zonder succes.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).