Ook de inwoners van La Laguna op La Palma worden geëvacueerd

Geschreven op 14-10-2021


 


Vele vrachtwagens en de wanhopige blikken van de inwoners van La Laguna was het straatbeeld op dinsdagnamiddag. Iedereen probeerde om zoveel mogelijk spullen uit hun huizen mee te nemen want de lava was erg dichtbij.

Hoewel de hete rotsen uit de vulkaan met een relatief lage snelheid bewegen, werd het gebied uit voorzorg geëvacueerd. Velen verlieten hun huizen in de overtuiging dat ze zullen vernietigd worden terwijl anderen optimistisch waren en hoopten dat het slechts om een preventieve ontruiming zou gaan.

De 700 à 800 inwoners moesten dinsdag ondergaan wat de inwoners van Todoque de eerste week van de noodsituatie moesten meemaken, met dezelfde angst en onzekerheid over de toekomst, evenals ongeloof over de verwoesting die het natuurverschijnsel veroorzaakt.

De burgemeester van Tijarafe, Marcos Lorenzo, had zijn werkkleding aangetrokken en hielp mee met de ontruimingen. De solidariteit van alle gemeenten van La Palma is aangetoond door deze catastrofe. Wij ‘Palmeros’ hebben allemaal de ernst begrepen van wat er in de Aridane-vallei gebeurt en daarom is elke inspanning die we kunnen bijdragen niets in vergelijking met wat deze duizenden mensen moeten meemaken, zei Lorenzo.LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).