Korte nieuwsitems

Geschreven op 26/10/2021


Santa Cruz zal meer dan vier miljoen euro investeren voor het inhuren van reddings- en bewakingsdiensten, initiële gezondheidszorg en toegang tot de zee voor mensen met een handicap of beperkte mobiliteit op alle stranden van de hoofdstad.

De Cueva del Viento in Icod de los Vinos kreeg deze zomer het bezoek van 4.581 personen, een stijging van 49,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Bijna 9.000 bezoekers hebben sinds het begin van het jaar deze toeristische bron bezocht en hebben een van de belangrijkste vulkanische tunnels ter wereld kunnen zien.

De nieuwe trimaran van Fred Olson, de Bañaderos Express, is maandag aangekomen in de haven van Las Palmas de Gran Canaria. Het doel van de rederij met de integratie van dit schip is om de verbinding tussen de twee hoofdeilanden te versterken en een snellere en comfortabelere overtocht aan te bieden.

Santa Cruz zal de verhuur van electrische steps uitbesteden en slechts één bedrijf zal volgend jaar deze steps nog mogen verhuren vanwege het ongemak dat dit type voertuig in de stad veroorzaakt en door het gebrek aan bewustzijn van de gebruikers.

Agenten van de Guardia Civil hebben twee mannen gearresteerd voor diefstal met geweld in verschillende voertuigen in de gemeente Candelaria, evenals vele andere soortgelijke misdaden op verschillende plaatsen op het eiland Tenerife.

De beelden van jongeren die in La Laguna vechten, zijn rondgegaan op de Canarische Eilanden en werden zelfs op nationaal niveau vertoond. Wekelijks zijn er meer en meer van dergelijke confrontaties en de problemen met dit soort incidenten op Tenerife gaan maar door. Het gaat zelfs zover dat een bepaalde zone is uitgeroepen tot risicogebied voor de volksgezondheid.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden, Alicia Vanoostende, zei dinsdag in het parlement dat de schade die de bananensector door de vulkaanuitbarsting op La Palma heeft geleden, ongeveer 100 miljoen euro bedraagt.

Meer dan 20% van de Canarische jongeren geeft toe verslaafd te zijn aan technologie, dat ze zichzelf isoleren van hun omgeving en dat het hun gedrag erg beïnvloedt. Daarnaast maakt 9% riskant gebruik van ICT door geen rekening te houden met privacy op de sociale netwerken, intieme foto's of video’s uit te wisselen of te praten met vreemden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).