Aardbeving op La Palma wordt gevoeld op 4 eilanden

Geschreven op 27/10/2021Een aardbeving met een kracht van 4,9 op de schaal van Richter in de gemeente Mazo op een diepte van 34 kilometer, werd gevoeld op het hele eiland La Palma, maar ook op Tenerife, La Gomera en El Hierro.

Het is de op één na zwaarste aardbeving die zich op La Palma heeft voorgedaan sinds de vulkaanuitbarsting op 19 september begon.

Het wetenschappelijk comité van het vulkanisch noodplan van de Canarische Eilanden (Pevolca) waarschuwt al enkele dagen dat er aardbevingen met een hoge intensiteit kunnen worden geregistreerd en het beveelt de bevolking aan weg te blijven van gevels of straatverlichting.

Naast alle gemeenten op La Palma werd de aardbeving ook gevoeld in Arafo, Santiago del Teide, Buenavista del Norte, Los Realejos, La Laguna, Güímar, Icod de los Vinos, El Rosario, Santa Cruz, La Orotava, Santa Úrsula, Candelaria, San Miguel de Abona, Garachico, Puerto de la Cruz, Adeje en Tacoronte, allemaal op Tenerife. Maar ook in Frontera, El Pinar en Valverde op El Hierro en in Hermigua, San Sebastián en Valle Gran Rey op La Gomera.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).