Korte nieuwsitems

Geschreven op 29/10/2021De haven van Santa Cruz de Tenerife registreerde woensdag opnieuw de aanwezigheid van vier cruiseschepen in haar faciliteiten, met meer dan 3.000 passagiers. Het is de eerste keer dat dit gebeurde na de COVID-19-pandemie en de reactivering van deze markt.

De bosbrand die afgelopen mei in de gemeente Arico op Tenerife uitbrak, is deze woensdag eindelijk geblust, hoewel vanaf 24 mei de brand als onder controle werd beschouwd. In deze vijf maanden heeft de brand 3.029 hectare bos verwoest. Het is de grootste bosbrand die in 2021 op Tenerife heeft plaatsgevonden.

Agenten van de Nationale politie hebben twee mannen van 19 en 39 jaar oud, van wie één met een strafblad, gearresteerd in een woning in Adeje voor een misdrijf tegen de volksgezondheid. De agenten gingen naar het huis omdat ze een melding van inbraak hadden gekregen. Om er zeker van te zijn dat niemand zich in het huis verstopte, doorzochten ze de ganse woning. En tot ieders verbazing vonden ze op het terras een grote hoeveelheid marihuana in dozen en plastic zakken. Vervolgens wachtten ze de twee daders op, die werden verrast toen ze de woning binnenkwamen.

De grote toestroom van bezoekers op La Palma, die naar verwachting in het verlengde weekend van 1 november nog zal toenemen, zorgt voor enige bezorgdheid bij het ‘Comité Director del Plan Especial de Protección Civil’. De stuurgroep is het erover eens dat de Guardia Civil de controle op voertuigen en het nachtelijk verkeer van voetgangers aan de kant van de weg zonder reflecterende hesjes moet versterken, want het risico om aangereden te worden is erg groot.

Een 65-jarige Italiaanse man is woensdag verdronken in zee aan Playa del Burro in Corralejo op Fuerteventura. De man en een vrouw waren in de problemen gekomen en konden door de strandwachten uit het water worden gehaald. Er werd onmiddellijk gestart met de reanimatie maar voor de man kwam alle hulp spijtig genoeg te laat.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft ermee ingestemd om alle eilanden op alarmniveau 1 te houden na het epidemiologische rapport van het directoraat-generaal Volksgezondheid.

De technisch directeur van Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, meldde dat er een kleine lavastroom afdaalt richt Puerto Noas met een snelheid van ongeveer 20 meter per uur, al is het nog een behoorlijke afstand. Hij is er echter van overtuigd dat de snelheid stilaan zal afnemen.

De luchtvaartmaatschappij Binter heeft aangekondigd dat het alleen dagvluchten zal uitvoeren met het eiland La Palma tot ongeveer 18.30 uur, omdat het zicht niet gegarandeerd is vanwege de as die door de vulkaan wordt gegenereerd. De luchthaven van Mazo was gisteren volledig operationeel en er waren tien vluchten tussen de eilanden en twee nationale vluchten naar Madrid.

De werkloosheid op de Canarische Eilanden is het afgelopen kwartaal met 4.000 personen gestegen, wat neerkomt op een stijging van 1,46 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit plaatst de Canarische Eilanden als de gemeenschap met het hoogste werkloosheidspercentage, 23,89 procent, gevolgd door Andalusië (22,41%) en Extremadura (17,92%).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).