De minister van Landbouw vraagt de EU om "uitzonderlijke behandeling" van La Palma

Geschreven op 29/10/2021De minister van Landbouw, Luis Planas, wil op de volgende Raad van Landbouw en Visserij van de Europese Commissie uitzonderlijke steun bekomen voor La Palma vanwege een uitzonderlijke situatie.

Planas heeft zelf de ernst van de situatie gezien die is ontstaan ​​door de vulkaan op het eiland en kondigde aan dat hij al een brief aan de Europese commissaris voor landbouw, Janusz Wojciechowski, heeft gestuurd met het verzoek tot Posei-hulp voor de primaire sector op La Palma. Het gaat dan vooral om de visserij- en bananensector.

POSEI steunt ultraperifere gebieden in de EU die te kampen hebben met specifieke problemen als gevolg van hun afgelegen ligging, insulaire karakter, kleine oppervlakte, problematische topografie of ongunstig klimaat. Ook als zij economisch afhankelijk zijn van slechts enkele producten, kunnen zij voor steun in aanmerking komen.

Luis Planas, die de getroffen boerderijen van dichtbij heeft gezien en die ontmoetingen had met verschillende functionarissen van de landbouw- en veesector van het eiland, was onder de indruk van de materiële en emotionele vernietiging van de vulkaanuitbarsting.

De uitzonderlijkheid van het voorval op La Palma rechtvaardigt om beroep te doen op de POSEI-regeling, al zal dit niet zo gemakkelijk zijn. Het is een prioriteit en het is de bedoeling om zo vlug mogelijk gemoedsrust en garanties te geven met de steun van de Europese Unie met betrekking tot de financiering van deze catastrofale situatie en in het bijzonder die met betrekking tot de primaire sector, aldus Planas.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).