Korte nieuwsitems

Geschreven op 29/10/2021De emoties liepen donderdagavond hoog op in het Guimerá Theater in de hoofdstad van Tenerife tijdens de uitreiking de Taburiente Awards aan de elf personen of entiteiten die werden beloond voor hun professionele uitmuntendheid. Vooral toen Beatriz Zimmermann, de moeder van de overleden meisjes Anna en Olivia, de award overhandigde aan de bemanning van het oceanografische schip Ángeles Alvariño, dat een maand lang zocht naar de verdwenen meisjes.

De Stichting ‘Diario de Avisos’ zal een prestigieuze internationale beeldhouwer de opdracht geven om een ​​groot sculptuur te maken van de meisjes Anna en Olivia dat in de buurt van de zee zal worden geplaatst op een emblematische plek in Santa Cruz de Tenerife.

Nieves Sánchez, een geoloog van het ‘Instituto Geológico y Minero de España’ (IGME) herhaalde op Televisión Canaria de noodzaak om de bevolking bewust te maken van het grote gevaar van vulkanische bommen. Een vulkanische bom of lavabom is een groot brokstuk dat bij een vulkaanuitbarsting de lucht in geslingerd wordt en erg gevaarlijk kan zijn vanwege zijn grootte, snelheid en hoge temperaturen.

De minister van Financiën van de Canarische Eilanden, Román Rodríguez, presenteerde vrijdag in het Canarische parlement de begroting voor 2022 voor een bedrag van 9.098,3 miljoen euro, dat is 624,2 miljoen meer dan dit jaar, om de pandemie te deactiveren, zo zei hij.

Tijdens dit verlengd weekend worden er heldere luchten en stijgende temperaturen verwacht, dus berg je zomerkleding nog niet op want je zult ze nog steeds nodig hebben. De minimumtemperaturen zullen geen grote veranderingen ondergaan terwijl de maximumtemperaturen zullen oplopen tot 25 graden en meer op Tenerife en La Gomera.

De nieuw gebouwde trimaran 'Bañaderos Express' van Fred Olsen werd donderdag in gebruik genomen en zal opereren tussen Gran Canaria en de haven van Santa Cruz de Tenerife. Met deze inzet speelt de rederij in op de vraag naar snellere en meer comfortabele passagiersreizen.

De nationale politie heeft in La Laguna op Tenerife een 51-jarige man gearresteerd die ervan wordt beschuldigd vijf oudere vrouwen te hebben beroofd toen ze de supermarkt of de bank verlieten.

Een 51-jarige man en een 34-jarige vrouw moesten donderdag worden geëvacueerd uit een moeilijk toegankelijk gebied na een val bij een duosprong bij het paragliding op het eiland El Hierro in de gemeente Frontera. Vooral de vrouw was er erg aan toe en werd in kritieke toestand overgebracht naar het  ziekenhuis Nuestra Señora de los Reyes.

De DGT (Dirección General de Tráfico) is een campagne gestart die op 7 november afloopt en gericht is op gebruikers van fietsen en elektrische scooters met als doel hen eraan te herinneren dat het verboden is op de trottoirs te rijden.

Salvamento Marítimo en de Guardia Civil hebben donderdagavond 178 immigranten van sub-Sahara en Maghrebijnse afkomst naar de haven begeleid, waaronder 18 vrouwen en zes minderjarigen, toen ze probeerden de eilanden te bereiken aan boord van vier boten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).