Eindelijk opnieuw surfwedstrijden in Las Américas

Geschreven op 30/10/2021Het UP Hotel Bitácora organiseerde op 28 oktober de officiële presentatie van de ‘Spring Surfest Las Américas Pro’, een evenement dat werd bijgewoond door een groot aantal lokale en nationale media.

Las Américas Pro is een surfevenement met een onderscheidend concept dat in de jaren '70 ontstond op het beroemde strand van Las Américas (vandaar de naam) op de Canarische Eilanden door lokale, Europese en Amerikaanse surfers.

In de loop der jaren werd deze regio een referentiepunt voor het Europese surfen. Surfers van over de hele wereld, evenals de bewoners van het eiland, zijn getuige geweest van de uitzonderlijke ‘linkergolf’ die hier ontstaat. De golf staat bekend als de beroemde "izquierda española”.

Gedurende 9 dagen, van 27 november tot 5 december, zal de ‘Spanish Left’ in totaal 3 competities organiseren, waarvan 2 nationale en één internationale.

José Alberto Delgado, schepen van toerisme van de gemeenteraad van Arona, benadrukte dat Arona een pionier wordt in het herstel van de surfwedstrijden nadat er vele jaren op de Canarische Eilanden geen meer werden gehouden.

Voor ons is het een sport die nauw verbonden is met de waarden die we als toeristische bestemming willen leiden, zoals duurzaamheid en respect voor de kustlijn en de natuurlijke omgeving. We zijn bovendien een bevoorrechte gemeente vanwege de kwaliteit van de golven en de ligging in het hart van een van de meest karakteristieke toeristische bestemmingen van Tenerife. Dit is een prachtige kans voor Arona, aldus Delgado.

Laura Castro, directrice van toerisme op Tenerife, gaf aan dat surfen de sleutel is tot het herstel van de toeristische sector in dit gebied. Gedurende deze negen dagen worden meer dan 300 surfers van over de hele wereld, maar vooral vanuit Europa, verwacht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).