Korte nieuwsitems

Geschreven op 02/11/2021Aan de inwoners van Los Llanos, El Paso, Tazacorte, Puntagorda en Tijarafe op La Palma wordt gevraagd hun woningen niet te verlaten omdat de luchtkwaliteit verslechtert. De lavastromen zetten hun weg voort en hebben reeds 2.708 gebouwen vernietigd en 963 ha. bedolven onder de lava. Hoewel de niveaus van zwaveldioxide (SO2) voor de vijfde achtereenvolgende dag zijn gedaald, blijven ze zeer hoog met meer dan 7.000 ton per dag.

Een 31-jarige man is zondagnacht om het leven gekomen nadat hij met zijn auto in botsing was gekomen met een autobus in de gemeente Tacoronte op Tenerife. Het incident vond plaats rond 23.30 uur op de TF-152 ter hoogte van kilometer 6. Bij aankomst konden de hulpdiensten enkel de dood van de man bevestigen.

Van januari tot oktober van dit jaar zijn er in totaal 46 mensen omgekomen bij waterongevallen op de Canarische Eilanden, negen meer dan in dezelfde periode van 2020 en twee minder dan in 2019, volgens gegevens die zondag werden vrijgegeven door het ‘plataforma Canarias, 1500 Km de Costa’.

De migratiecrisis van Afrika naar de Canarische Eilanden is nog niet voorbij. Dit jaar zijn er reeds 15.000 migranten op de eilanden aangekomen aan boord van precaire boten. In de opvangkampen van de archipel bevinden zich momenteel 2.505 immigranten zonder papieren.

Een 80-jarige man is zondag om het leven gekomen in de gemeente La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria nadat hij in een diepe kloof was gevallen. Het ongeval gebeurde rond 13.40 uur. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Brandweerlieden hebben zondag rond 13.30 uur een man gered die was gevallen in een rotsachtig gebied in Acorán in Santa Cruz de Tenerife. De helikopter van de GES moest ter plaatse komen omdat het slachtoffer zich op een moeilijk te bereiken plaats bevond.

Zondagnacht is er een nieuwe lavastroom ontstaan op La Palma, de elfde, en de uitstoot van as neemt steeds toe. De aswolk gaat naar het noordwesten en kan vandaag de rest van de westelijke eilanden (La Gomera, Tenerife en El Hierro) bereiken en de werking van de luchthavens van La Palma en La Gomera beïnvloeden.

Leden van de ‘Grupo Especial de Actividades Subacuáticas’ (GEAS) van de Guardia Civil hebben maandagochtend het lichaam gevonden van de 46-jarige visser die sinds afgelopen zaterdag werd gezocht nadat hij in zee was gevallen in de buurt van El Puertillo in de gemeente Arucas in het noorden van Gran Canaria.

Reeds 2.069 mensen zijn dakloos geworden op La Palma omdat de lavastromen hun huizen heeft verwoest, 1.556 in Los Llanos de Aridane, 391 in El Paso en 122 in Tazacorte.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).