Korte nieuwsitems

Geschreven op 03/11/2021De broers Eustasio en Aurelio López, eigenaren van Lopesan, en de Duitser Wolfgang Kiessling, eigenaar van Loro Parque en Siam Park, behoren tot de 100 rijksten van Spanje volgens de lijst gemaakt door het tijdschrift 'Forbes', dat erop wijst dat de vermogens op de Canarische Eilanden en de Balearen het meest getroffen zijn door Covid-19, maar ze beginnen zich ook te herstellen.

50 procent van de jongeren op Tenerife ontkent seksistisch geweld, hetzij omdat ze het bestaan ​​ervan ontkennen of omdat ze het niet onderscheiden van andere vormen van geweld. Dat blijkt uit de ‘Estudio Sociodemográfico de la Población Adolescente y Juvenil’ waaraan 950 jongeren deelnamen tussen de 11 en 20 jaar in opdracht van de Cabildo van Tenerife.

Het aantal vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de Canarische Eilanden stijgt in de winter met 12,5%, zo verklaarde de Canarische minister van Toerisme, Yaiza Castilla, op de World Travel Market (WTM) in Londen. Per eiland is Lanzarote degene met de grootste toename van verbindingen vanuit het Verenigd Koninkrijk met 18,8%, gevolgd door Fuerteventura met 16,2%, Gran Canaria met 15,9% en Tenerife Zuid met 7,5%.

Een cayuco met 65 migranten aan boord, waarvan 9 minderjarigen, is aangekomen in de haven van La Restinga (El Hierro). Twee personen hadden medische hulp nodig omdat ze uitdrogingsverschijnselen hadden.

Arona sluit de laatste dag van zijn aanwezigheid op de World Travel Market af en mikt voor 2022 op honderdduizenden Engelse toeristen. In 2019 bezochten 1.579.057 toeristen de gemeente waarvan maar liefst 48% Engelsen waren. Hoewel de Brexit en de coronapandemie de situatie niet vergemakkelijken, zijn de touroperators toch erg optimistisch.

Toch is er ook enige terughoudendheid wat het aantal Engelse reizigers voor 2022 betreft. Zo verklaarde de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, dat steeds meer analisten erop wijzen dat de economie van het Verenigd Koninkrijk in 2022 in een recessie kan belanden en dat dit een negatieve invloed kan hebben op het aantal reizigers.

Spanje is het derde land in de Europese Unie met het hoogste risico op armoede en sociale uitsluiting voor kinderen, met 31,3%, achter Roemenië en Bulgarije, volgens het rapport van Save The Children. Volgens de studie leeft dus een op de drie Spaanse jongens en meisjes onder de armoedegrens.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).