De drakenboom van Icod de los Vinos wil de mooiste boom van Spanje worden

Geschreven op 04/11/2021Op een dag hoorde Elena Fuentes Salazar, een inwoonster van Icod de los Vinos, op televisie dat een Spaanse boom, in het bijzonder de duizendjarige steeneik uit Lecina in de provincie Huesca, was gekozen als de Europese boom van het jaar.

Zij aarzelde niet om initiatief te nemen en de aanvraag in te dienen om de duizendjarige ‘Drago Milenario’ (drakenboom) in Icod de los Vinos ook als kandidaat op te geven omdat zij dacht dat hij ook een kans maakte om deze onderscheiding te behalen.

De tijd ging voorbij en eigenlijk was ze bijna vergeten dat ze de kandidatuur had ingediend totdat zij twee weken geleden een bericht ontving dat de imposante boom, een van de meest emblematische en bezochte symbolen van de Canarische Eilanden, was geselecteerd door de organisatie Bosques Sin Fronteras om te worden verkozen tot een ​​van de tien mooiste bomen van Spanje. Als dat lukte, dan lag ook de weg naar Europa open, dacht Elena.

Zij deelde het nieuws onmiddellijk mee aan de gemeenteraad en verzamelde snel alle informatie over de stemming die op 21 oktober is begonnen en de burgemeester aarzelde niet om haar zijn volledige steun te geven.

Tot de tien rivalen van de Drago Milenario behoort nog een ander Canarisch exemplaar, de Pino Esrengado uit Arico.

De’ Drago Milenario’ heeft tot nu toe 3.400 stemmen behaald en staat op de derde plaats. Daarom vraagt Elena aan iedereen om de kandidatuur te steunen via de link: https://arboleuropeo.es/votaciones-arbol-del-ano-en-espana-2022/#top - De stemperiode eindigt op 21 november en op 27 november wordt de naam van de winnaar bekendgemaakt.

Verkozen worden betekent op Europees niveau concurreren met vijftien andere landen en deelnemen aan tentoonstellingen in het Europees Parlement in Brussel.

De Dracaena draco, zijn wetenschappelijke naam, werd uitgeroepen tot nationaal monument op 23 februari 1917, is 18 meter hoog en 20 meter in omtrek en meer dan 1000 jaar oud.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).