Korte nieuwsitems

Geschreven op 04/11/2021De regering van de Canarische Eilanden heeft gisteren de website www.infovolcanlapalma.org online gezet waar de getroffenen van de vulkaanuitbarsting op La Palma zich kunnen registreren en hulp aanvragen. Het digitale register zal zes maanden operationeel blijven en de getroffenen zullen zich zowel elektronisch als via de fysieke registers van de autonome gemeenschap en andere instellingen op de eilanden kunnen registreren.

De Canarische Eilanden leidden de daling van de werkloosheid in oktober met 5.252 minder werklozen volgens de gegevens die woensdag door het ministerie van Arbeid werden vrijgegeven. Zo blijven er op 1 november nog 208.316 personen op de werkloosheidslijsten staan.

De brandweerlieden van Tenerife hebben de eilandbewoners gisteren opnieuw in vervoering gebracht door de foto's te delen van twee moeilijke dierenreddingen die dit weekend hebben plaatsgevonden. Een van die reddingen was die van een hond die in een lege vijver van ongeveer acht meter diep in de gemeente Arico was gevallen, terwijl een andere hond vastzat op het dak van een garage in Tacoronte.

Een 55-jarige man is ernstig gewond geraakt toen hij in de gemeente Güímar werd overreden door zijn eigen voertuig. De man had zijn wagen geparkeerd op de helling naar Los Pelados toen de auto plots achteruit bolde waardoor het slachtoffer ernstige verwondingen opliep aan de borst. Hij werd met spoed overgebracht haar het Hospital Ntra. Sra. De Candelaria.

Wanhoop maakt zich meester van de getroffenen op La Palma, die niet begrijpen waarom ze nog niets ontvangen hebben van de donaties van de solidariteitsacties die nu het bedrag van negen miljoen euro overschrijden. Veel gezinnen hebben nu dringend hulp nodig en niet over een paar weken of maanden, zo luidt het.

De Nationale Politie heeft tijdens een controle om het gebruik van alcoholische dranken, het gebruik en de verkoop van verdovende middelen op de openbare weg te voorkomen, een 22-jarig meisje aangehouden die een blikje bier tegen het hoofd van agent heeft gegooid.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 24-jarige jongeman aangehouden in Santa Cruz de Tenerife voor exhibitionisme. Omdat de dader geen aalmoes kreeg van een moeder met haar 4-jarig kind, begon hij tegen het kind te schreeuwen en liet zijn broek zakken.

Agenten van de Guardia Civil van Güímar zijn op zoek naar een 22-jarige jongeman, een inwoner van de gemeente, die vluchtmisdrijf pleegde nadat hij met zijn wagen een bromfiets had aangereden op de TF-513. De bestuurder van de bromfiets bleef midden op de weg liggen en raakte zeer ernstig gewond.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).