Korte nieuwsitems

Geschreven op 05/11/2021


​ 


Minstens vier baby's, een man en verschillende vrouwen stierven tijdens de oversteek van de ‘patera’ die op 24 oktober op 200 kilometer van Gran Canaria werd gered. De migranten vertrokken met water en voedsel voor drie dagen maar moesten noodgedwongen tien dagen op de oceaan doorbrengen. Dit blijkt uit de verklaringen die de overlevenden van de boot hebben afgelegd.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft in de laatste vijftien dagen van oktober in totaal 82 boetes opgesteld voor het verkeerd gebruik van elektrische scooters, waarvan 68% overeenkomt met het foutief parkeren op de voetpaden.

Vier en een halve maand na de verdwijning van Francis, de 47-jarige visser die voor de haven van Granadilla uit zijn boot is gevallen, is zijn lichaam nog steeds niet teruggevonden ondanks de aanhoudende inspanningen van zijn familie, de veiligheidstroepen en de civiele bescherming. De familie staat erop hem een ​​christelijke begrafenis te geven om met een zuiver geweten te kunnen slapen, zo luidt het.

Het eiland La Palma staat voor een "complexe taak", want naast de wederopbouw van het door de uitbarsting getroffen eiland, moet er ook aandacht worden besteed aan de problemen van de mensen. Experts waarschuwen voor de toename van psychische aandoeningen als gevolg van de vulkaanuitbarsting.

Alle Canarische Eilanden blijven voor de derde opeenvolgende week op risiconiveau 1 voor Covid-19, zoals gisteren werd gemeld door het ministerie van Volksgezondheid.

Agenten van de Guardia Civil van Granadilla de Abona hebben in het kader van de operatie 'Secobium' een 38-jarige man uit San Isidro gearresteerd die wordt beschuldigd van 15 diefstallen met geweld in voertuigen. De modus operandi was steeds dezelfde. Met een zware steen gooide hij de ruiten van de wagens stuk om eventuele waardevolle voorwerpen te kunnen stelen.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 21-jarige man, met een strafblad, gearresteerd in Santa Cruz de Tenerife voor een overval met geweld op straat in de Avenida Islas Canarias. Een oude vrouw van 90 jaar viel met haar hoofd op de grond toen de overvaller haar handtas trachtte te stelen. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 45-jarige surfer is gewond geraakt aan zijn heup na het raken van enkele rotsen op het strand van El Confital in Granadilla de Abona (Tenerife). De redders konden het slachtoffer uit het water halen waarna hij werd overgebracht naar Hospiten Sur.

De ministeries van Ecologische Transitie en Onderwijs van de Canarische Eilanden hebben een akkoord bereikt om educatief materiaal over de Canarische biodiversiteit te promoten en te verspreiden onder de meer dan duizend scholen die er momenteel zijn op de archipel. Dit materiaal bestaat uit een verzameling van zeven informatieve posters met de globale cijfers van de fauna en flora van de Canarische Eilanden. Het is de bedoeling de kennis van de jongeren te bevorderen over de talrijke soorten, planten en dieren en over het behoud ervan.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).