Europa wijst 20 ton voedsel toe aan gezinnen op Tenerife

Geschreven op 07/11/2021


​ 


De NGO Sonrisas Canarias heeft vrijdag 20 ton houdbaar voedsel ontvangen van het Europees Voedselhulpfonds voor de gezinnen op Tenerife die een ernstig risico lopen op sociale uitsluiting.

Basisproducten zoals cacao, rijst, pasta, tomatensaus, blikjes tonijn, melk, olijfolie of potten met fruit en groenten voor de kinderen zullen vanaf volgende week aan de families worden uitgedeeld, rekening houdend met de kenmerken en de behoeften van elk gezin, iets waarvoor de hulp van de sociale diensten wordt ingeroepen.

Ongeveer 3.600 mensen zullen van deze voedingsmiddelen kunnen profiteren uit een 700 gezinnen uit 18 gemeenten op het eiland. Het betreft de tweede en laatste fase van het Europese hulpprogramma voor 2021. De eerste fase van het volgende programma 2022 zal volgend jaar in april of mei van start gaan.

Vandaag is een zeer belangrijke dag voor ons, want met deze produkten kunnen gezinnen, die het risico lopen op sociale uitsluiting, twee tot twee en een halve maand worden voorzien van voedsel.

Deze hulp is meer dan nodig omdat er veel mensen zijn die het moeilijk hebben en omdat er nu heel moeilijke maanden aanbreken. November, en vooral december, worden zeer zware maanden voor deze gezinnen die weinig middelen hebben of zelfs niets te eten hebben, zei de vertegenwoordiger van deze NGO.

Daarom werd er ook aan Sonrisas Canarias gevraagd, om indien mogelijk, een typisch kerstproduct aan deze gezinnen te overhandigen en dat de kinderen op zijn minst een geschenkje kunnen ontvangen.

Deze hulp van het Europees Voedselhulpfonds komt net op tijd omdat de meer dan 40 NGO’s in de hoofdstad, die voedsel leveren aan de meest behoeftige mensen, verklaarden dat ze sinds augustus te weinig voedsel en giften hebben ontvangen om te kunnen voldoen aan de vraag van de talrijke families.

Zo zijn er in 2020 maar liefst 2.893 gezinnen bijgekomen die beroep moeten doen op extra hulp, een cijfer dan in 2021 alleen nog maar fors is toegenomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).