Korte nieuwsitems

Geschreven op 07/11/2021


​ 


De technisch directeur van het ‘Plan de Emergencias Volcánicas de Canarias’ (Pevolca), Rubén Fernández, zei zaterdag dat de uitbarsting op het eiland La Palma de laatste uren "een zekere stabiliteit" heeft bereikt. De volgende dagen zullen zware machines worden ingezet om de lava te verwijderen om de toegang tot de huizen te vergemakkelijken.

De Guardia Civil heeft een 53-jarige man op Fuerteventura aangehouden voor het toebrengen van verwondingen als gevolg van mishandeling jegens zijn bejaarde moeder en voor seksueel misbruik tegen de verzorgster van zijn moeder.

De organisatie van de ‘Mooiste Dorpen van Spanje’ hebben een solidariteitscampagne gelanceerd ter ondersteuning van de mensen die getroffen zijn door de uitbarsting van de vulkaan op het eiland La Palma. Het betreft de verkoop van t-shirts met een speciaal ontwerp die worden verkocht voor de prijs van 10 euro.

Het aantal personen dat met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen op de Canarische Eilanden stijgt met 50% in slechts twee weken.

Een vrouw van in de veertig is gearresteerd voor de moord op haar 70-jarige buurvrouw in de wijk La Paterna in Las Palmas de Gran Canaria. Het voorval vond donderdagavond plaats toen een getuige geluiden hoorde en zag hoe de dader bebloed uit het huis van het slachtoffer kwam. De reden van de moord is nog niet bekend.

Een 40-jarige man is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt na een spectaculair ongeval met zijn scooter. Het ongeval gebeurde op de Camino La Palma in de noordelijke gemeente Icod de los Vinos en het slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen op aan de beide benen.

Er zullen kortelings videobewakingscamera’s worden opgehangen in El Fraile. De gemeenteraad van Arona heeft deze week toestemming gekregen van de regeringsdelegatie om ze te installeren, na jarenlange eisen van de inwoners. Zo werd afgelopen maart ook het ‘Oficina de Seguridad’ terug geopend.

De nationale politie heeft een 51-jarige man gearresteerd, met een strafblad, in de wijk Ofra in Santa Cruz de Tenerife voor het gooien van huishoudelijke artikelen en apparaten op straat vanuit zijn appartement zoals een televisie, flessen en gereedschap. Hij gooide zelfs een wasbak naar beneden. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. Bij het zien van de nationale politie dreigde de dader, gewapend met meerdere messen, het gebouw in brand te steken en zelfmoord te plegen.

Agenten van de Guardia Civil hebben een Britse vrouw gearresteerd, wonende in La Camella, voor misbruik van vertrouwen en oplichting van een 76-jarige Britse man voor 33.833,24 euro. De vrouw deed huishoudelijk werk voor de bejaarde man en won zijn vertrouwen totdat hij zijn bankrekening zag slinken door aankopen in winkels op Tenerife en er stond zelfs een lening op zijn naam die hij nooit had aangevraagd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).