Wetenschappers vinden olivijn kristal in de lavarotsen op La Palma

Geschreven op 08/11/2021


​ 


De schoonheid van de natuur blijft verbazen en dat is iets dat de vulkaan op La Palma ons opnieuw duidelijk maakt, ondanks de verschrikkelijke verwoesting die de uitbarsting heeft veroorzaakt.

Terwijl je deze week de vorming van de eerste zandstranden kon zien ontstaan aan het nieuwe land gevormd ​​door de lava, vonden wetenschappers zaterdag het prachtige olivijn kristal in de lavarotsen.

"Soms produceren kleine vulkanen reuzen, zoals dit olivijn kristal” zo deelde het ‘Instituto de Vulcanología de Canarias’ (Involcan) mee op zijn Twitter-account.

Olivijn is een mineraal dat aanwezig is in stollingsgesteenten. Dit mineraal wordt beschouwd als een "halfedelsteen" en wordt vooral gebruikt om er sieraden van te maken.

Aangezien de oorsprong van olivijn vulkanisch is, is zijn aanwezigheid op de Canarische Eilanden niet vreemd en het komt meer voor in de regio van Charco de los Clicos of Charco Verde en in Los Hervideros, beide plaatsen op Lanzarote. Omdat ze deel uitmaken van het geologische erfgoed van de eilanden, is het echter verboden om deze stenen mee te nemen.

Olivijn is niet het enige interessante materiaal dat de wetenschappers hebben gevonden in de lava maar ze hebben ook nog andere merkwaardige gesteenten gevonden zoals pyroxeen en Fe-Ti-oxiden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).