Korte nieuwsitems

Geschreven op 10/11/2021De luchtkwaliteit in de gemeenten Tazacorte, Los Llanos, El Paso, Tijarafe en Puntagorda op La Palma is "extreem slecht" en daarom wordt de bevolking aangeraden binnen te blijven en intense fysieke activiteiten in de open lucht te vermijden.

Oktober was een warme maand op de Canarische Eilanden, met een gemiddelde temperatuur van 0,7 graden boven de normale waarde, vooral op de westelijke eilanden, volgens het ‘Agencia Estatal de Meteorología’.

De Canarische regering heeft reeds 60 huizen toegekend aan de families die hun woning hebben verloren door de uitbarsting van de Cumbre Vieja op La Palma.

De cybercriminaliteit is het afgelopen jaar met 32% toegenomen. Zo heeft de Nationale Politie een crimineel netwerk opgerold, waarbij in totaal 45 mensen werden gearresteerd, waaronder enkele personen in Las Palmas de Gran Canaria. Meer dan 200 personen werden opgelicht voor 1,5 miljoen euro door de verkoop van electronicaproducten op nep-websites.

De Cabildo van La Palma meldde gisteren dat er een kleine, nieuwe lavastroom is gedetecteerd tussen de twee stromen die afdalen naar de kust, maar het veroorzaakt voorlopig geen extra schade.

De minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, Luis Planas, zal volgende week op de Ministerraad van de Europese Unie in Brussel hulp vragen voor de boeren op La Palma. Hij zal de noodzaak verdedigen om een speciale regeling te treffen gezien deze uitzonderlijke situatie.

Agenten van de nationale politie hebben in Santa Cruz de Tenerife een 42-jarige Chinese burger gearresteerd, zaakvoerder van verschillende bedrijven, die nepproducten uit China importeerde voor verkoop in de vestigingen die hij runde.

107 vrijwilligers hebben deelgenomen aan de schoonmaak van het strand van Socorro in Güimar. Een initiatief in het kader van het programma ‘Mares Circulares de Coca-Cola’. Er werd maar liefst 258 kilo afval van allerlei aard ingezameld.

Het departement Gezondheidszorg op La Palma heeft een nieuwe lading beschermingsmateriaal ontvangen die verschillende organisaties, entiteiten, bedrijven en individuen hebben gedoneerd. Het gaat vooral om brillen, FPP2-maskers, FPP3-maskers, kindermaskers en oogdruppels.

De minister van Transport en Mobiliteit, Raquel Sánchez, zei dinsdag dat de werken aan de nieuwe terminal van de luchthaven Tenerife Zuid "hoogstwaarschijnlijk" in 2026 zullen beginnen. Ze verklaarde dat de huidige luchthaven "voldoende capaciteit heeft" om het luchtverkeer dat de komende jaren wordt verwacht, op te vangen na de laatste uitbreidingen voor een bedrag van 140 miljoen.

De cumulatieve incidentie van het coronavirus bedroeg maandag 32,08 gevallen per 100.000 inwoners op 7 dagen. Dat is 6,57 punten meer dan op 25 oktober. Op 14 dagen staat de teller op 59,7 gevallen, dat is 17,37 punten meer dan vijftien dagen geleden. Beide parameters liggen ruim één punt boven het landelijk gemiddelde.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).