Garachico wordt deze vrijdag uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje

Geschreven op 10/11/2021Garachico wordt aanstaande vrijdag 12 november officieel uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje (pueblos más bonitos de España). De gemeente trad in december 2020 reeds toe tot het netwerk en nam de prijs afgelopen mei op de toerismebeurs FITUR in ontvangst.

Om de toetreding van de gemeente tot dit nationale netwerk officieel te maken en de inwoners erbij te betrekken, heeft de gemeente en de haven een weekend vol activiteiten gepland met een officiële aankondiging vrijdag om 19.30 uur.

Nadien kan men genieten van de muziek van Érika Toledo en Rosmén Rodríguez, de vioolgroep van de Escuela Comarcal de Música Daute-Isla Baja, A.C. Ben-Gara, Arturo Castillo en Mar Gutiérrez en Dani González. Verder zijn er ook optredens van Sito Morales, Dudu Dog & Dj Yakal, Kumar Kislo duet en Beatriz Martín Consort.

Op zaterdag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen alsook demonstraties en initiaties van pingpong en ‘bola canaria’. Om 19.30 uur volgt de presentatie van het boek ‘Garachico: visión gráfica de su pasado’ door Carlos Acosta in Casa de Piedra (beperkte capaciteit). En nadien staan Tony Lacalle Dj, Alberto Saura trío, Reina Omega en La Cangreja op het pódium.

De zondag staat in het teken van de solidariteitswandeling tussen de wijken Genovés en San Juan del Reparo. Het vertrek is om 11.30 uur op de Plaza de Genovés.

De vijf Canarische gemeenten die tot de mooiste dorpen van Spanje behoren (Garachico, Agulo, Teguise, Tejeda en Betancuria) wilden een gebaar van solidariteit met La Palma stellen. Zo is er een herdenkingsshirt ontworpen dat in het weekend in de verkoop gaat voor 10 euro en alle opbrengst gaat volledig naar degenen die getroffen zijn door de vulkaan op La Palma.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).