Korte nieuwsitems

Geschreven op 12/11/2021De nieuwe lavastroom heeft het strand van Guirres op La Palma volledig overspoeld en dreigt een restaurant in het gebied te begraven onder de lava.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) geeft aan dat er vanaf vandaag zwakke regen wordt verwacht op de Canarische Eilanden, voornamelijk in het noorden van de eilanden, hoewel de rest niet wordt uitgesloten. De temperaturen blijven zoals de voorgaande dagen en zullen nauwelijks veranderen. Minimaal 18 graden in Santa Cruz de Tenerife en maximaal 23 in Las Palmas de Gran Canaria.

De seismiciteit op het eiland La Palma neemt toe en donderdag werd er een aardbeving geregistreerd op een diepte van 20 kilometer met een kracht van 5 op de schaal van Richter in de gemeente Villa de Mazo. De beving werd op het hele eiland gevoeld.

De chauffeurs op de TF-28 nabij Granadilla waren verbaasd toen ze een auto tegenkwamen met één wiel minder. Het weerhield de bestuurder er niet van zijn weg verder te zetten, waardoor andere bestuurders in gevaar kwamen. Uiteindelijk verloor hij de controle over zijn stuur, raakte van de weg en botste tegen een rots.

Duizenden bijen in bijenkorven zijn na 50 dagen levend van onder een deken van as van de vulkaan vandaan gehaald op slechts 600 meter afstand van het uitbarstingscentrum.

De Nationale Politie heeft in de regio van Las Verónicas (Las Américas) drie mannen van tussen de 52 en 67 jaar aangehouden die naast honderden lachgasflesjes in het bezit waren van verschillende doses cocaïne, heroïne, crack, ecstasy, hasj en marihuana.

Een man, van wie geen verdere informatie bekend is, is donderdagmiddag om het leven gekomen nadat hij was aangereden door een auto nabij de afslag van Guaza. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel de dood bevestigen. De bestuurder van het voertuig, een 30-jarige vrouw, werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandstofprijs heeft deze week op de Canarische Eilanden een historisch maximumniveau bereikt. De prijzen zijn de afgelopen maand omhooggeschoten met vier opeenvolgende stijgingen. Een liter brandstof is dit jaar bijna 40% duurder geworden.

Twee boten met migranten zijn gisteren toegekomen op Lanzarote. De eerste boot had 55 mensen aan boord, waaronder 14 vrouwen en twee baby's. In de tweede boot zaten ongeveer 50 mensen die rond 19.30 uur aankwam aan de kade van Las Cebollas.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).