De Britse markt herstelt zich en zet opnieuw in op Tenerife als hoofdbestemming

Geschreven op 12/11/2021Onlangs vond de ‘World Travel Market’ plaats, de grootste Britse toerismebeurs, waar ook Tenerife aanwezig was. Deze ontmoeting met de Britse markt is zeer belangrijk voor Costa Adeje aangezien het Verenigd Koninkrijk het grootste aantal toeristen levert.

Veiligheid, duurzaamheid en toeristische infrastructuur zijn de elementen die de Britse markt, die aan een vlug herstel bezig is, het meest waardeert. Daardoor zijn de voorspellingen voor het winterseizoen zeer goed met een exponentiele groei richting de zomer van 2022.

We zijn optimistisch en hebben goede verwachtingen voor zowel deze winter als de zomer van 2022, maar we moeten ook voorzichtig blijven omdat Covid-19 een realiteit blijft waarmee we moeten leven, zei de schepen van Toerisme van Adeje, Adolfo Alonso Ferrera.

Costa Adeje nam samen met Puerto de la Cruz, Guía de Isora en Santiago del Teide deel aan de online bijeenkomsten van deze beurs. Tijdens de bijeenkomsten met Turismo de Tenerife, die wel persoonlijk aanwezig waren, werden de toeristische gemeenten permanent op de hoogte gehouden van de belangrijkste besprekingen en werd er vooral de nadruk gelegd op de sterke groei van het aantal luchtstoelen in vergelijking met 2019.

Jet2, Easy Jet en British Airways zijn de drie belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die hun connectiviteit het meest hebben vergroot. 75% van de klanten die met British Airways reizen, kiezen voor 5-sterren accomodaties en de meesten kiezen Costa Adeje als hun bestemming.

Vervolgens wees de burgemeester van Adeje op de noodzaak om te blijven investeren in promotie om nieuwe markten aan te trekken, maar ook om de markten die er vóór de pandemie reeds waren, in stand te houden en te herstellen.