Een taxichauffeur uit Tenerife vindt een rugzak met 10.380 euro

Geschreven op 13/11/2021Juan Francisco Dorta, reeds 20 jaar taxichauffeur uit Granadilla de Abona, beleefde afgelopen zondag een spannende dag. Om 4 uur 's middags, toen hij zich klaarmaakte om twee passagiers weg te brengen aan de luchthaventerminal, merkte hij plots een rugzak op die daar stond.

Ik vroeg de collega’s of de rugzak van hen was en ze zeiden nee, dus ging ik naar een groep van zeven mensen die op het punt stonden in de taxi van een collega te stappen en ze vertelden me dat hij ook niet van hen was. Dus nam ik de rugzak mee en legde hem in mijn auto onder de zetel zodat hij daar niet zou blijven staan en iemand anders hem zou meenemen, vertelt Juan Francisco.

Juanfran, zoals zijn collega's hem noemen, maakte die middag verschillende ritten naar Playa de Las Américas en vergat de denimgrijze tas die hij onder zijn stoel had gelegd. Toen hij de volgende dag ging ontbijten in een bar in San Isidro, ontmoette hij zijn collega’s. Ze vertelden dat er op het vliegveld een rugzak was verdwenen met veel geld en waardepapieren.

Juanfran begreep onmiddellijk dat hij die rugzak had, liep naar zijn auto en bracht hem mee naar de bar. Zijn gezicht vertrok helemaal toen hij de rugzak opende en er een pak biljetten van 100 euro uithaalde.

Hij sprong in zijn auto en reed ermee naar de agenten van de Guardia Civil, die op het punt stonden om de camerabeelden van de luchthaven te controleren. Uiteindelijk ging het om een bedrag van 10.380 euro naast de documentatie en de akte van een eigendom. De rechtmatige eigenaar bleek een 81-jarige Duitse cardioloog te zijn die van plan was een huis te kopen.

Waarschijnlijk heeft hij de tas op de grond laten staan toen hij het adres van het hotel aan de taxichauffeur heeft gegeven. De eerlijkheid van Juanfran werd tot nu toe niet beloond met een bonus, al hoeft dat niet voor hem, zo zegt hij.