Korte nieuwsitems

Geschreven op 13/11/2021De nieuwe fajana (nieuwe land) die de lava heeft gevormd waar vroeger het strand van Los Guirres was, staat op het punt één geheel te vormen met de fajana die ontstond bij de uitbarsting van de vulkaan San Juan in 1949. De strandbar en enkele serres zijn ondertussen onder de lava verdwenen.

De Canarische Eilanden maken zich zorgen: het is de gemeenschap met de meeste, geïmporteerde Covid-gevallen uit een ander land, gevolgd door Madrid, de Valenciaanse Gemeenschap, Catalonië en Andalusië.

De ‘Servicio canario de la Salud’ (SCS) is veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding van 150.000 euro aan de ouders van een 3-jarig meisje. Toen het meisje werd geopereerd aan de aorta zijn er complicaties opgetreden met blijvende gevolgen voor het kind, waarvoor de SCS nu verantwoordelijk wordt gesteld.

De regering van de Canarische Eilanden sluit niet uit dat er aanvullende maatregelen worden genomen gezien de toename van het aantal geïmporteerde besmettingen vooral uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Noord-Europese landen.

Gisteren verscheen er een klacht op de officiële Twitter-account van de luchtverkeersleiders over een incident met een laserstraal die op de cockpit werd gericht tijdens een vlucht van Gran Canaria naar Lanzarote. Dit brengt enorme gevaren met zich mee, zowel voor de piloot van het vliegtuig als voor de passagiers.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft donderdag de Covid-waarschuwingsniveaus bijgewerkt. Fuerteventura gaat terug naar alarmniveau 2, terwijl de rest van de eilanden nog een week doorgaan op alarmniveau 1.

Wie zondag in Santa Cruz de Tenerife moet zijn, houdt het best rekening met een gewijzigde verkeerssituatie gezien de marathon van Santa Cruz dan plaatsvindt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).