De president van Tenerife eist meer controles op de luchthavens en in de hotels

Geschreven op 13/11/2021De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, heeft gisteren gevraagd dat er nieuwe maatregelen worden genomen om het coronavirus onder controle te krijgen in het licht van de situatie in de belangrijkste toeristische uitgiftemarkten van de archipel zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Hij eist vooral meer controles op de luchthavens en in de hotels. Hij heeft toegegeven dat hij zich zorgen maakt over de stijgende besmettingsgraad en riep op om zeer alert te blijven op de steeds veranderende epidemiologische situatie.

Martín heeft er ook op gewezen dat de toestand nu "anders" is dan enkele maanden geleden gezien de vrij hoge vaccinatiegraad op de eilanden, maar hij begrijpt dat er nieuwe maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat dit uit de hand kan lopen.

Hij hoopt dat er geen beroep zal worden aangetekend bij de rechtbanken tegen de nieuwe maatregelen en dat we ons allemaal bewust moeten zijn van wat er op het spel staat, voegde hij eraan toe.