Korte nieuwsitems

Geschreven op 14/11/2021Het levenloze lichaam van een 70-jarige man, die sinds vrijdag vermist was, werd gisteren gevonden in Los Llanos de Aridane (La Palma). Er wordt onderzocht of zijn overlijden te wijten is aan een val van het dak tijdens het opruimen van de vulkanische as of door andere omstandigheden.

Afgelopen vrijdag werd er op Tenerife voor de eerste maal op de Canarische Eilanden een besmetting geregistreerd met de Delta Plus-variant.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft zaterdagmorgen op het eiland La Palma opnieuw een aardbeving met een kracht van 5 op de schaal van Richter geregistreerd, die ook op La Gomera en Tenerife is gevoeld. De beving vond plaats in de gemeente Villa de Mazo op een diepte van 38 kilometer.

85% van de doelpopulatie ouder dan 12 jaar op de Canarische Eilanden is volledig gevaccineerd, terwijl 86,11% ten minste één dosis heeft gekregen.

Salvamento Marítimo heeft gisteren in totaal 211 migranten gered die zich aan boord bevonden van vier boten op weg naar de Canarische Eilanden. 2 boten kwamen toe op Fuerteventura en de 2 andere op Gran Canaria.

Agenten van de Guardia Civil hebben vier motorrijders tussen de 28 en 34 jaar oud uit Santa Cruz de Tenerife opgepakt voor roekeloos rijgedrag waardoor ze hun eigen leven en dat van anderen in gevaar brachten. De aanhoudingen konden gebeuren nadat de daders zelf een video op de sociale media hadden gepost. Ze riskeren een gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar en de ontzegging van het recht om een motorvoertuig te besturen.

Copernicus heeft de monitoring van het vulkaangebied op La Palma bijgewerkt en daaruit blijkt dat de lava in totaal 1018,9 hectare land heeft bedekt en dat er tot dusver 2.616 gebouwen/constructies zijn vernietigd of zwaar beschadigd.

Meer dan 9.500 Canariërs lijden aan de zogenaamde 'aanhoudende Covid', dat is ongeveer 10% van alle mensen die getroffen zijn door het coronavirus. Het zijn allemaal mensen die blijvende klachten hebben zoals chronische vermoeidheid, spierpijn, gezichtsverlamming, mentale problemen of cognitieve stoornissen.

Het herstel van het luchtverkeer is ook een verademing voor de winkels en horecazaken op de luchthavens van de Canarische Eilanden. Toch heeft de pandemie zware schade veroorzaakt want maar liefst 30% blijft definitief gesloten na maanden van ‘nul-toerisme’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).