Korte nieuwsitems

Geschreven op 16/11/2021Het eerste 'kunsthart' voor lange termijn wordt geïmplanteerd op de Canarische Eilanden. Dit apparaat voor mensen met gevorderd hartfalen, stelt hen in staat te wachten op een geschikte donor en, in bepaalde gevallen, kan het zelfs een definitieve behandeling zijn voor die patiënten die geen kandidaat zijn voor transplantatie omdat er contra-indicaties kunnen optreden.

Degenen die met Janssen zijn ingeënt, kunnen vanaf gisteren zonder afspraak terecht voor een boosterdosis op de gekende vaccinatiepunten. In het zuiden van Tenerife is dat in het Magma Arte & Congresos, op maandag, dinsdag en vrijdag van 08:30 tot 14:00 uur, woensdag en donderdag van 13:30 tot 19:00 uur en zaterdag en zondag van 09:30 tot 16:00 uur.

Wetenschappers, die de evolutie van de vulkaan op La Palma volgen, merken dat de vulkaan steeds minder energie heeft omdat de verschillende parameters afnemen die verband houden met de uitbarsting zoals de seismiciteit, de vervorming van het aardoppervlak en de zwaveldioxide-emissieniveaus.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden heeft de boeren gisteren verzocht om extreme voorzichtigheid aan de dag te leggen omdat de serres kunnen instorten door de ophoping van as, vooral in de regio La Bombilla, Puerto Naos, Charco Verde en El Remo.

Het levenloze lichaam van een man werd gisteren gevonden in een moeilijk toegankelijk gebied aan de kust van Las Palmas de Gran Canaria. De doodsoorzaak is nog niet bekend en de politie is een onderzoek gestart.

Een man, wiens leeftijd onbekend is, is zwaargewond geraakt toen hij met zijn motor tegen een betonnen afsluiting terechtkwam op de TF-21 in de gemeente Granadilla de Abona. Het slachtoffer werd met verschillende, ernstige kwetsuren overgebracht haar het Ntra. Sra. De Candelaria Universitair Ziekenhuis.

In het zuiden van Tenerife bereikt de hotelbezetting 85% en de ondernemers in de sector bevestigen de "spannende maar hoopvolle" verwachtingen voor het winterseizoen, maar erkennen hun bezorgdheid over de stijging van het aantal besmettingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).