Korte nieuwsitems

Geschreven op 17/11/2021De ministerraad heeft gisteren de overeenkomst goedgekeurd die de openbare dienst voor arbeidsvoorziening machtigt om een ​​subsidie ​​van 63 miljoen euro toe te kennen voor de ontwikkeling van een buitengewone werkgelegenheids- en opleidingsplan op La Palma. Het doel is de versterking van de professionele begeleiding in de getroffen gebieden voor zowel bedrijven als werknemers mogelijk te maken door middel van informatie, ondersteuning, begeleiding en informatieve maatregelen.

Op de Canarische Eilanden zijn er momenteel meer dan 15.000 verpleegkundigen die in staat zijn gendergeweld te detecteren en te signaleren. Daarom vragen de verpleegkundigen dat er een wettelijk kader wordt gecreëerd waarbinnen zij een rapport kunnen opstellen en dus onmiddellijk aangifte kunnen doen.

Binter heeft zijn vluchtschema met het eiland La Palma opnieuw opgestart, gezien de verbetering van de weersomstandigheden en het recente gedrag van de aswolk, zo werd gerapporteerd door de luchtvaartmaatschappij.

Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden en de Universiteit van La Laguna (ULL) hebben een overeenkomst ondertekend voor de lancering van het ‘Observatorio del Turismo de Canarias’. Deze instantie zal ervoor zorgen dat relevante informatie met betrekking tot toeristische activiteiten en die daarop van invloed kunnen zijn, toegankelijk is vanaf één enkel punt voor alle gebruikers.

Het Rode Kruis heeft contact opgenomen met 771 mensen op La Palma om erachter te komen in welke situatie ze zich bevonden na de uitbarsting. Ze kregen ook tips over hoe zich te beschermen tegen de val van vulkanische as en er werd hulp aangeboden aan personen die sociale, psychologische of emotionele ondersteuning nodig hadden.

Copernicus heeft de monitoring van het vulkaangebied van La Palma bijgewerkt waar de lava in totaal 1.042,1 hectare land heeft bedekt sinds de uitbarsting op 19 september begon en waarbij tot nu toe 2.623 gebouwen/constructies werden beschadigd of vernietigd.

De Guardia Civil heeft drie nieuwe cybercriminaliteitsteams op Tenerife opgezet. Met de oprichting van deze teams zal de reactie op de cybercriminaliteit worden versterkt vooral op het vlak van online oplichting.

De Canarische Eilanden bevinden zich onderaan de ladder wat betreft de kennis van het Engels. Enkel La Rioja en Extremadura doen nog slechter. Met een score van 513 punten zitten de Canarische Eilanden 27 punten onder het Spaanse gemiddelde.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).