Korte nieuwsitems

Geschreven op 17/11/2021Het ‘Instituto Volcanológico de Canarias’ (Involcan) meldt dat een nieuwe lavastroom met een snelheid van ongeveer 70 meter per uur tussen de bergen van Todoque en La Laguna afdaalt. Dit valt samen met een fase van grote seismische activiteit, met bijna 200 plaatselijke aardbevingen, waarvan één met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter, die werd gevoeld op gans het eiland.

De cumulatieve incidentie van Covid-19 op de Canarische Eilanden blijft stijgen en overtreft reeds het nationale gemiddelde. Daarom bevindt de archipel zich niet langer in de benijdenswaardige situatie van een paar weken geleden en de komende uren zal de regionale regering maatregelen nemen om het tij te keren.

Meer dan 400 schoolkinderen op de Canarische Eilanden nemen deel aan een milieu-educatieproject van Lidl. De leerlingen zullen zich verdiepen in het probleem van het zwerfvuil op zee, hoe dit de biodiversiteit en de gezondheid van de Canarische Eilanden beïnvloedt.

Vijf mensen zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een botsing tussen een auto en de tram in de hoofdstad van Tenerife, volgens bronnen van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife.

Het Canarische Parlement zal een commissie in het leven roepen voor de wederopbouw van La Palma bestaande uit vertegenwoordigers van de getroffenen, wetenschappers en advocaten.

Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft een man veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik van zijn twee dochters en een nichtje en tot het betalen van een schadevergoeding van 130.000 euro. De gebeurtenissen vonden plaats in de gemeente La Victoria de Acentejo.

Maritieme medewerkers hebben gevraagd om meer personeel om de migrantengolf, die de Canarische Archipel teistert, het hoofd te kunnen bieden en heeft ook gewezen op de noodzaak dat het hoofdkantoor van Salvamento Marítimo verhuist naar een kustgebied.

Involcan-woordvoerder David Calvo zei gisteren dat de vulkaan op La Palma sinds dinsdag "behoorlijk" explosief is, een situatie die vergelijkbaar is met die van eind oktober. Hij heeft aangegeven dat er de afgelopen uren een opleving is geweest in de seismische activiteit.

De vulkaan heeft energie vrijgegeven die overeenkomt met 35,9 keer het elektriciteitsverbruik van de Canarische Eilanden in 2020 en 1.158 keer het elektriciteitsverbruik van het eiland La Palma.

Een van de twaalf immigranten, die zaterdagavond in een boot zijn toegekomen en in het ziekenhuis werd opgenomen, is gisteren overleden. Het slachtoffer is een man Maghrebijnse afkomst.

Salvamento Marítimo heeft woensdagmorgen 88 immigranten gered in twee boten in de omgeving van het eiland Lanzarote, waaronder tien vrouwen en vier minderjarigen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).