De Canarische regering wil in 2030 vervuilende voertuigen in Santa Cruz verbieden

Geschreven op 18/11/2021De regering van de Canarische Eilanden wil uiterlijk in 2030 de toegang van vervuilende voertuigen tot het centrum van de grote steden verbieden.

De minister van ecologische transitie, strijd tegen de klimaatverandering en territoriale planning, José Antonio Valbuena, verklaarde gisteren dat de wet op de klimaatverandering de aanwezigheid van vervuilende voertuigen in de centra van de steden zal verbieden.

Hij heeft aangegeven dat dit standpunt in overeenstemming is met de staatswet en dat de Canarische regering de strategie met de steden verder zal uitwerken om te zien wanneer de toegang van de vervuilende voertuigen kan worden verboden.

Het doel is om de vervuiling tegen te gaan en dat de voetgangers weer op de voorgrond treden in de centra van grote steden.

In die zin zal de regering een sociaal plan opstellen en subsidies verlenen aan diegenen die een elektrische auto willen aankopen op basis van hun inkomen zodat de aankoopprijs geen belemmering mag vormen.

Zodra de wet tegen de klimaatverandering is goedgekeurd, zullen ook alle overheidsdiensten worden gedwongen om niet-vervuilende voertuigen aan te schaffen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).