Welkom in Betancuria op Fuerteventura (video)

Geschreven op 23/11/2021


TNT Magazine blijft zijn lezers allerhande interessante hoekjes en plaatsen van de eilanden voorstellen om doorheen te wandelen en in veel gevallen te ontdekken. Nu is het de beurt aan Betancuria in het centrum van Fuerteventura.

Een bestemming die even rijk is aan natuur als aan geschiedenis, cultuur en traditie. Het nog geen duizend inwoners tellende dorpje Betancuria was vroeger de hoofdstad van het eiland Fuerteventura en vindt zijn oorsprong in de vijftiende eeuw na Christus.

De stad Santa María de Betancuria werd rond het jaar 1404 gesticht door de Normandische veroveraars, omdat het, vanwege de ligging tussen de bergen en ver van het strand, de verdediging tegen mogelijke aanvallen vergemakkelijkte. Op deze manier werd deze charmante plaats de eerste hoofdstad van de Canarische Eilanden.

Vandaag is het een van de juweeltjes, die iedereen die het bezoekt, verblindt met zijn geschiedenis, zijn pittoreske landelijke huizen vol leven met een sfeer van vroeger, de smalle straatjes vol bloemen, de relaxte en vrolijke sfeer... en het is één van de belangrijkere toeristische bestemmingen op het eiland.

Betancuria presenteert zich nadrukkelijk als dé historische plaats van het eiland en heeft een immense historische waarde met het eerste klooster, de eerste kathedraal en de bisschoppelijke zetel van de hele archipel.

Verder biedt Betancuria een paar bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Allereerst is er het kunstnijverheidsmuseum met een panoramaterras en een geitenkaasmakerij. Dan is er nog het archeologisch museum, de Iglesia Santa Maria, de uitzichtpunten Las Peñitas en Morro Velosa, het Pinar de Betancuria, het strand Valle de Santa Inés en de kapel van ‘Nuestra Señora de La Peña’.

Een bezoekje en een wandeling door Betancuria is zeker de moeite waard en zal elke bezoeker aangenaam verrassen.