Armas stelt zijn vijfde hogesnelheidscatamaran voor, de ‘Volcán de Taidía’ (video)

Geschreven op 24/11/2021


Naviera Armas heeft maandag zijn vijfde hogesnelheidscatamaran voorgesteld waarmee het op de Canarische Eilanden opereert. Deze nieuwe generatie catamaran verbindt de twee hoofdsteden van de archipel in 140 minuten met elkaar. Een investering van 100 miljoen euro die de eilandautoriteiten zeer op prijs stellen in tijden van onzekerheid.

Net als zijn tweelingbroer, de ‘Volcán de Tagoro’, is het volgens de Canarische rederij de modernste veerboot ter wereld in zijn categorie, die met deze schepen een nieuw tijdperk in het hogesnelheidsvervoer over zee wil inluiden.

De ‘Volcán de Taidía’ heeft een capaciteit van 1.184 passagiers en 16 bemanningsleden. Er is plaats voor 215 auto's en 595 strekkende meter ro-ro-vracht. Met een lengte van 111 meter bereikt deze catamaran een dienstsnelheid van 36 knopen en bevat verbeteringen in brandstofverbruik en stabiliteit.

Zowel de president van de Cabildo de Gran Canaria, Antonio Morales, als die van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, hebben de rederij bedankt voor haar vastberaden inzet voor het passagiers- en vrachtverkeer tussen de eilanden, zelfs in tijden van economische tegenwind en onzekerheid.

Torres heeft benadrukt dat het ‘vijf fantastische schepen’ zijn, waarvan er wereldwijd slechts 100 bestaan en die de inwoners van de eilanden in staat stellen om met elkaar in contact te komen tegen eerlijke en betaalbare prijzen.

De moedige inzet van de particuliere sector in tijden van crisis is van fundamenteel belang voor het economisch herstel van de eilanden, besloot Torres.