Korte nieuwsitems

Geschreven op 24/11/2021


De seismische activiteit op La Palma duurt voort. Zo werden er tussen middernacht en 07.30 uur ’s morgens maar liefst 40 aardbevingen gelokaliseerd, waarvan één met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter op een diepte van 39 kilometer.

Vanaf donderdag geldt er een gele waarschuwing voor zware regenval op Tenerife en La Palma. Er kan tot 60 liter per vierkante meter regen vallen vooral in het grootstedelijk gebied van Santa Cruz de Tenerife maar mogelijks ook op de rest van het eiland.

De luchthaven van La Palma bleef gisteren voor de vierde opeenvolgende dag inactief vanwege de ophoping van as, zo rapporteerde Aena, die stelt dat veiligheid de prioriteit is.

Een vrachtwagen is tegen de gevel gereden van een bankkantoor van Cajasiete in Taco. Volgens de getuigenis van de vrachtwagenchauffeur lieten de remmen het afweten maar gelukkig is er enkel materiële schade.

De brandweer van Tenerife moest maandag naar El Médano uitrukken omdat een man de Rode Berg was opgegaan maar niet meer naar beneden kon. En ze kwamen ook tussenbeide bij de redding van een 61-jarige paraglider die in de Baranco del Agua was terechtgekomen in Adeje.

Puerto del Rosario op Fuerteventura heeft de slechtste luchtkwaliteit van de Canarische Eilanden, gevolgd Vecindario, Aguimes en Arafo. Geen van de eilandhoofdsteden staat in de top 10.

In totaal zijn er maandagavond 374 immigranten op verschillende plaatsen op de Canarische Eilanden aangekomen in acht boten. Concreet zijn er 183 immigranten op het eiland Gran Canaria aangekomen, van wie 156 mannen, 23 vrouwen, twee minderjarigen en twee baby's. Op Fuerteventura zijn er 113 migranten toegekomen waaronder 90 mannen, 17 vrouwen, drie minderjarigen en drie baby's.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).