Cuánto vale una ballena? Hoeveel is een walvis waard?

Geschreven op 24/11/2021


De Canarische Eilanden zijn een paradijs voor walvissen, maar geven wij mensen deze walvisachtigen de waardering die ze verdienen? Dit is een van de vragen die aan bod komen in de documentaire ‘Cuánto vale una ballena’?, geregisseerd door Felipe Pinzón Barbosa en Juan Antonio Rodríguez Llano.

Deze documentaire wordt vandaag woensdag 24 november om 19.00 uur getoond in het Infanta Leonor Auditorium in Los Cristianos om 19.00 uur. De toegang is gratis maar beperkt en toegangskaarten kunnen worden aangevraagd op: https://auditorioinfantaleonorarona.booketea.com/Sales/Home/Tour/43299

Deze documentaire behandelt de rijkdom van de Canarische wateren wat betreft de aanwezigheid van walvissen, aangezien ze de thuisbasis zijn van meer dan een derde van alle soorten in de wereld, wat het Canarische grondgebied tot de belangrijkste enclave van de Europese Unie maakt en een van de meest relevante op de planeet.

Maar deze zeedieren worden bedreigd door de mensen: aanvaringen met boten, plastic in de zee en de klimaatverandering. De documentaire wijst erop dat we verantwoordelijk zijn voor hun voortbestaan en valt samen met de filosofie van de achtste editie van het ‘Festival Arona SOS Atlántico’: de rijkdom van het mariene milieu claimen en waarschuwen voor de bedreigingen veroorzaakt door de mens en het belang van de bescherming van onze oceanen.