Arona verwelkomt Kerstmis met het aansteken van de kerstverlichting

Geschreven op 25/11/2021Arona zal de kerstperiode officieel openen op vrijdag 26 november met het aansteken van de traditionele kerstverlichting, die de dorpen en wijken zullen verlichten en verfraaien tijdens deze zeer gezellige periode.

Dit officiële gebeuren, dat zal worden bijgewoond door de burgemeester José Julián Mena en de schepenen, begint om 18.30 uur op het plein aan de kerk van Los Cristianos. Vervolgens is het om 19.00 uur de beurt aan El Fraile, om 19.30 uur zal in Las Galletas de kerstverlichting worden aangestoken en als laatste volgt Valle San Lorenzo om 20.30 uur, waar tegelijkertijd ook het traditionele feest ‘Castañas, dulces y vinos’ plaatsvindt.

Er zijn zo'n 1.638 kerstversieringen met led-technologie aangebracht langs de wegen van Arona, zegt de schepen Ruth Lorenzo, die duurzamer en zuiniger in verbruik zijn. Verder zijn er nog de kerstbomen in Las Galletas en El Fraile, een 5 meter hoge sneeuwman op het kerkplein van Los Cristianos en een 150 meter lang gewelf in de centrale straat van Las Galletas.

De burgemeester van Arona wijst erop dat de kerstverlichting van Arona de belangrijkste is in de zuidelijke regio en een van de meest uitgebreide op het hele eiland. Bovendien blijven we ons inzetten voor het milieu en duurzaamheid, we gebruiken LED-verlichtingstechnologie met een lager verbruik. We willen dat alle inwoners van alle dorpen en wijken kunnen genieten van deze prachtige verlichting waardoor de straten met kleur en leven krijgen, wat uiteraard ook positief is voor de commerciële sector van onze gemeente, besluit Mena.