Meer dan 3.300 jonge pijlstormvogels gered op Tenerife

Geschreven op 26/11/2021Tijdens de beschermingscampagne van 2021, gecoördineerd door het ‘Centro de Recuperación de Fauna Silvestre del Cabildo’ (La Tahonilla), werden er 3.351 pijlstormvogels op Tenerife opgevangen en gered waarvan er 3.200 ondertussen opnieuw werden vrijgelaten, het merendeel in het zuiden van het eiland.

Het betreft jonge pijlstormvogels die gewond en/of gedesoriënteerd zijn geraakt voornamelijk als gevolg van de lichtvervuiling.

Adeje (1026) en Arona (826) waren de gemeenten met het hoogste aantal gewonde vogels en als we deze gegevens vergelijken met die van 2018, zien we een stijging van 27% in teruggevonden exemplaren.

Er moet rekening mee worden gehouden dat deze vergelijking is gemaakt op basis van deze twee jaar omdat de omstandigheden vergelijkbaar waren, waarbij vooral de helderheid van de maan werd benadrukt. Als er een volle maan is, zijn er minder ongelukken omdat de pijlstormvogels ernaartoe gaan en niet naar het licht van de stad, zegt Alejandro Suárez, dierenarts bij het Cabildo Center.

De pijlstormvogel is een vogel die houdt van de open zee en broedt in kolonies op de eilanden langs de westkust van Groot-Brittannië, bij IJsland, Frankrijk en op de Canarische eilanden en overwintert langs de oostkust van Zuid-Amerika.