Het Teide Nationaal Park, hooggewaardeerd natuurlijk erfgoed

Geschreven op 26/11/2021De natuurlijke parken van Spanje zijn de meest gewaardeerde toeristische ervaringen in het land, vooral die in de buurt van grote stedelijke centra zoals Collserola in Barcelona, Cuenca Alta del Manzanares in Madrid en Urdaibai in Vizcaya, samen met iconische nationale parken zoals Timanfaya, Teide, Picos de Europa en Sierra Nevada.

De ‘Monitor de Experiencia del Turista en Espacios Naturales’ geeft het Teide Nationaal Park een score van 9,31 op een maximum van 10 en plaatst het natuurlijk erfgoed van Tenerife bij de meest gewaardeerde toeristische ervaringen in Spanje.

Het onderzoek laat een hoge geografische en temporele concentratie van natuurtoerisme zien, daarom wordt gepleit voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, vooral na de impact van Covid-19 en de groeiende toestroom van bezoekers.

De resultaten zijn gebaseerd op meer dan 635.000 meningen op het internet die de afgelopen jaren zijn verzameld, waarvan 46.000 beoordelingen tussen januari en oktober 2021. Zo staat natuurlijk erfgoed aan de top van de best gewaardeerde toeristische ervaringen in Spanje, zowel bij nationale als internationele bezoekers.

Op de Canarische Eilanden vallen de nationale parken Timanfaya en Teide op met het hoogste aantal beoordelingen van alle natuurgebieden van het land. Ze worden gevolgd door het natuurpark Corralejo en het Anaga-massief.

Ten slotte weerspiegelt de analyse van de meningen van 2021 een groeiende bezorgdheid omwille van de impact van de overbevolking op sommige natuurlijke gebieden en de mobiliteitsproblemen als gevolg van de hoge toestroom van privévervoer.