Korte nieuwsitems - Maandag 13 december

Geschreven op 13/12/2021Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid zijn van 2 tot 9 december, toen een verplicht vaccinatiecertificaat ter sprake kwam om een horecazaak binnen te gaan, 3.955 personen ingeënt die nog niet gevaccineerd waren. Het is duidelijk dat een van de doelstellingen van deze maatregel, ontkenners ertoe aanzetten zich te laten vaccineren, wordt gehaald. Het niet kunnen betreden van een pand en zelfs niet aanwezig kunnen zijn op bedrijfsrecepties op het einde van het jaar, heeft het proces versneld. De overheid hoopt namelijk dat dit cijfer de komende weken blijft stijgen.

Een 38-jarige motorrijder is zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto in de gemeente Garachico. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op aan de benen.

De toegangswegen naar de hoofdstad van Tenerife geraakten zaterdag volledig verzadigd met lange files tot gevolg. Met nog maar twee weken te gaan voor Kerstmis, reizen veel mensen uit Tenerife elke dag naar Santa Cruz om hun kerstinkopen te doen.

Een 64-jarige paraglider is zaterdag ernstig gewond geraakt na een val in de gemeente Adeje op Tenerife. De GES-helikopter moest ter plaatse komen om de zwaargewonde man over te brengen naar het ziekenhuis.

De Cabildo van Tenerife heeft zaterdag de prijzen uitgereikt van de zevende editie van de ‘Concurso de Aceites de Oliva Virgen Extra (olijfolie), een wedstrijd die de kwaliteit van de olijolie van Tenerife promoot met het doel hun verkoop te vergroten en hen meer bekendheid te geven bij de consumenten. De ‘Gran Oliva de Oro’ werd gewonnen door Oleoteide en de ‘Oliva de Oro’ ging naar Legado de Abona.

Een elfjarige jongen is zaterdag aangereden door een autobus in de gemeente San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria en liep daarbij een ernstige hoofdwonde op. De jongen werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De stijging van de energieprijs dit jaar en de kosten van maritiem transport hebben een directe impact gehad op het winkelmandje op de Canarische Eilanden. Alleen in de laatste zes maanden is de prijs van sommige basisvoedingsmiddelen omhooggeschoten tot boven de 15%. Aan de kop van de stijgingen staat olie, met een stijging van 17% en aardappelen, die met 10% duurder zijn geworden. Groenten zijn gestegen met 13% en vers fruit met bijna 12%.

Een man, van wie geen verdere informatie bekend is, is zondagmorgen om het leven gekomen na een val met zijn motorfiets op de TF-82 in de gemeente Guía de Isora op Tenerife. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel zijn dood bevestigen.

Volgens de luchtverkeersleiders heeft zaterdag een vliegtuig een noodlanding gemaakt op Gran Canaria. De vlucht, die vertrok vanuit Madrid, moest met voorrang op het eiland landen en daarom werd de aankomstroute zoveel mogelijk ingekort vanwege een onwel geworden passagier aan boord.