Korte nieuwsitems - Dinsdag 14 december

Geschreven op 14/12/2021Nadat de afgelopen dagen het geval van dierenmishandeling tegen de hond Thor in de gemeente Bajamar op Tenerife de eilanden schokte, zijn de sociale netwerken opnieuw gevuld met een golf van verontwaardiging over een nieuw geval van dierenmishandeling tegen een hond in Las Palmas de Gran Canaria. De lezers vragen de zwaarste straf voor de eigenaar van de hond.

Een vrouw kon zondag op het nippertje worden gered van de verdrinkingsdood nadat ze in de zee bij Playa de La Consolación in de gemeente Garachico op Tenerife in de problemen was gekomen. Reddingswerkers van de GES-helikopter konden haar uit het water halen en slaagden erin haar te reanimeren. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het Hospital del Norte.

Een man had minder geluk en is deze zondag verdronken aan het strand gelegen aan de monding van de baranco Tahodio in de gemeente Santa Cruz de Tenerife. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel het overlijden van het slachtoffer bevestigen. Ook aan Playa Blanca op Lanzarote is zondag een 52-jarige man om het leven gekomen ten gevolge van verdrinking.

Agenten van de Interne Veiligheidseenheid, gevestigd opTenerife, hebben een proces-verbaal opgesteld tegen de eigenaars van zeven schepen in de jachthavens in het zuiden van Tenerife wegens het overtreden van de waarnemingsregels voor walvisachtigen. Vier van hen hadden geen vergunning voor het observeren van walvisachtigen, één boot bevond zich in een verboden zone en twee andere voor het ontbreken van de nodige nautische documentatie. In totaal werden er 18 boten gecontroleerd.

De weersvoorspelling voor vandaag en morgen ziet er minder goed uit met perioden van bewolking in het noordoosten en het oosten van de meest westelijke eilanden met waarschijnlijk zwakke tot matige regenval, vooral in het noorden van La Palma. Op woensdag zal de instabiliteit toenemen met de komst van zwakke tot matige regenval op de eilanden met meer reliëf, vooral op Tenerife kan er veel regen vallen, vooral in het noorden en het oosten. De minimumtemperaturen blijven ongewijzigd en de maximumtemperaturen dalen lichtjes.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 41-jarige man, met een strafblad, aangehouden in La Laguna voor diefstal. De dader zou voor meer dan 16.000 euro geld en juwelen van zijn schoonmoeder hebben gestolen, misbruik makend van het feit dat ze op reis was.

Het hoofd van de intensive care-afdeling van het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de la Candelaria op Tenerife, Mar Martín, verklaarde dat 80 procent van de patiënten, die zijn opgenomen op de intensive care, niet is ingeënt tegen Covid-19.