De kerststalroute van La Orotava

Geschreven op 14/12/2021De kerststalroute in La Orotava, die dit jaar zijn veertiende editie viert, is in deze periode een van de meest gevraagde activiteiten van de bezoekers en bewoners van Tenerife geworden. De route was reeds een referentie op de Canarische Eilanden en maakt van La Orotava een’ must-see evenement’ en nodigt iedereen uit om te komen genieten van de schoonheid van deze authentieke en uitgebreide kunstwerken.

De realisatie van de kerststallen is een traditie van weleer, maar in La Orotava werd het vooral nieuw leven ingeblazen door de ‘Asociación Belenista Taoro’. De kerststalroute bestaat dit jaar uit een 30-tal portalen en is het resultaat van honderden uren handwerk, wat door de bezoekers elk jaar opnieuw enorm wordt gewaardeerd.

Vanwege de huidige gezondheidssituatie zullen er capaciteitscontroles zijn en moeten de gezondheidsprotocollen en –voorschriften worden nageleefd.

Voor de liefhebbers van deze traditie wordt in deze editie het face-to-face bezoek gecombineerd met het virtuele. U kunt het programma raadplegen met alle informatie over de verschillende kerststallen die in de route zijn geïntegreerd via deze link: https://www.laorotava.es/es/ruta-de-los-belenes-2021

Als nieuwigheid worden er dit jaar ook ‘s avonds rondleidingen aangeboden buiten de gebruikelijke uren, namelijk op 18, 23 en 29 december en 4 januari. Ze worden georganiseerd door het personeel van het ‘Museo Sacro’ van de parochie ‘La Concepción’ en het geld gaat naar degenen die getroffen zijn door de vulkaan La Palma.