Gastronomie Awards van de Stichting Diario de Avisos uitgereikt in El Sauzal

Geschreven op 15/12/2021De Stichting Diario de Avisos heeft maandag haar XXXVI Gastronomie Awards uitgereikt tijdens een gala in het Auditorium in El Sauzal.

In een moeilijke tijd van herstel, aangezien de effecten van de pandemie nog steeds aanhouden, wilde de Stichting het werk, de toewijding, de inspanning en het talent erkennen van die mensen die vechten om vooruit te komen in de horecasector, een van de belangrijkste economische motoren van de eilanden.

Deze prijzen zijn een beloning voor uitmuntendheid in gastronomie, de inzet voor duurzaamheid en steun voor de lokale keuken. Zo ontving Carmen Capote (24 Onzas, Madrid) de Manuel Iglesias Award voor haar volhardende houding en onvermoeibare inzet in al haar projecten; Rosalía Díaz (restaurant Qapaq, Arona) kreeg de prijs voor de beste internationale keuken en Carlos Mesa van restaurant Muelle Viejo (Guía de Isora) werd onderscheiden als de beste chef-kok. De ‘#Consume Canario-prijs’ werd toegekend aan het restaurant El Duende del Fuego in Los Llanos de Aridane op La Palma, waarvan de eigenaar, Pedro Hernández, tot doel heeft dat alle mensen bij hem kunnen komen eten, ook zij die bepaalde voedselallergieën hebben.

Enrique Alfonso van de wijnmakerij Altos de Trevejos werd beloond voor zijn inzet en voor de voortreffelijke kwaliteit van zijn wijnen en de ‘Gastronomía Solidaria-prijs’ was voor ‘Acción contra el Hambre’, een ngo die bijdraagt om de hongersnood te verminderen in de vijftig landen waarin het actief is.