Korte nieuwsitems - Woensdag 15 december

Geschreven op 15/12/2021Na een zeer rustige nacht van zondag op maandag wat het aantal aardbevingen betreft op La Palma, werden er in de nacht van maandag op dinsdag op 8 uur tijd opnieuw 58 aardbevingen geregistreerd. Ondertussen meldde Pevolca dat de luchtkwaliteit slecht blijft in Los Llanos de Aridane, El Paso en Tazacorte.

De Canarische luchtvaartmaatschapij Binter heeft gisteren, als gevolg van de laatste evolutie van de aswolk, zijn activiteiten opnieuw tijdelijk moeten stopzetten.

Een man moest maandagmiddag naar het Candelaria-ziekenhuis worden overgebracht nadat hij met zijn elektrische step was gevallen op de Avenida de la Constitución in Santa Cruz de Tenerife en daarbij verschillende breuken opliep.

De burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, overhandigde gisteren de Gouden Medaille van de Stad aan het ‘Hospital Universitario de Canarias (HUC)’ als erkenning voor het werk dat werd verricht tijdens zijn 50-jarige geschiedenis.

Een vrouw is maandagmiddag overleden als gevolg van de verwondingen die ze opliep toen ze werd aangereden door een bus op Gran Canaria, op de GC-1 in de buurt van Salinetas (Telde).

De lokale politie van El Rosario werd opgeroepen vor de val van grote rotsen in de regio van Varadero. De aardverschuiving trof twee huisgrotten, een veel voorkomend type woning in deze kustkern, gebouwd aan de rand van de ravijn. Gelukkig raakte niemand gewond.

Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa) vervoerde tussen januari en november van dit jaar 33,1 miljoen passagiers, wat 24,14% meer is dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De grootste stijging (33,76%) deed zich voor op de langeafstandslijnen die het noorden en het zuiden van het eiland verbinden met het grootstedelijk gebied.

De verschillende economische sectoren van de eilanden kijken met grote bezorgdheid naar de geplande staking in de havens van 20 tot 22 december en vertrouwen erop dat deze zal worden afgeblazen. Zoniet dreigen duizenden containers in de havens te blijven staan gedurende de eindejaarsdagen.

Het aantal nieuwe handelsbedrijven op de Canarische Eilanden groeide in oktober met 25,2% ten opzichte van dezelfde maand van 2020, tot een totaal van 283 nieuwe bedrijven, de op één na grootste stijging van het land, na de Balearen (+26 %), volgens de gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven door het ‘Instituto Nacional de Estadística (INE)’.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden roept de jongeren op die afgelopen dinsdag 7 december naar de nachtclub Habana in het centrum van Adeje zijn geweest omwille van een corora-uitbraak waarbij momenteel reeds 19 jongeren zijn besmet.