Massaal veel Britse annuleringen, opnieuw een mokerslag voor het Canarische toerisme

Geschreven op 15/12/2021De Spaanse Confederatie van Hotels en Toeristische Accommodatie (Cehat) heeft zwaar uittgehaald naar de Spaanse regering omdat Britse kinderen tussen 12 en 16 jaar enkel Spanje, en dus ook de Canarische Eilanden, mogen binnenkomen mits ze volledig gevaccineerd zijn. Dit heeft ondertussen geleid tot tienduizenden reisannuleringen in gans Spanje.

Voor de Canarische Eilanden is dit opnieuw een zeer zware mokerslag omdat het winterseizoen het belangrijkste is van gans het jaar en er veel gezinsvakanties geboekt stonden voor de eindejaarsperiode. In een verklaring wijst de werkgeversvereniging op het verwoestende effect van deze maatregel, aangezien de vaccinatie van kinderen amper een paar weken geleden is begonnen en er geen tijd is om in die periode twee vaccins te geven.

Cehat begrijpt niet dat een kind uit andere Schengenlanden met een hogere incidentie van Covid-gevallen dan het Verenigd Koninkrijk, Spanje kan binnenkomen met een antigeentest en zonder volledig gevaccineerd te zijn.

Het aantal reserveringen is met meer dan 60% gedaald maar het aantal annuleringen is gigantisch toegenomen. Een Britse touroperator heeft al 60.000 annuleringen binnengekregen als gevolg van deze maatregel.

De president van Cehat, Jorge Marichal, heeft het over een moordaanslag op het Canarische toerisme en begrijpt niets van deze maatregel. Hij roept de regering op het gezond verstand te gebruiken en de regeling aan te passen.

We kunnen niet dulden dat de accommodatiesector wordt geruïneerd omdat we in grote mate afhankelijk zijn van het Britse toerisme tijdens deze zo belangrijke maanden, besluit Marichal.