Korte nieuwsitems - Donderdag 16 december

Geschreven op 16/12/2021Blas Trujillo, minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden , heeft gisteren tijdens de plenaire vergadering van het parlement onthuld dat er momenteel vier kinderen onder de acht jaar zijn opgenomen in verschillende ziekenhuizen op de eilanden vanwege Covid-19. De Canarische Eilanden zijn gisteren begonnen met het toedienen van het vaccin aan minderjarigen tussen 5 en 11 jaar.

Een paraglider is dinsdagnamiddag zwaar gewond geraakt nadat hij was neergestort in de carretera de Igueste de San Andrés in Santa Cruz de Tenerife. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Er komen voorlopig geen versoepelingen voor de Britse reizigers. Zo moeten ze een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen om Spanje binnen te komen en moeten ze een PCR-test doen maximaal 48 uur voor hun terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Daar zullen ze twee dagen na hun terugkeer een tweede PCR-test moeten doen en vanaf hun aankomst worden ze in quarantaine geplaatst tot de uitslag bekend is.

De zangeres Dua Lipa heeft de inwoners van Tenerife deze dagen verrast nadat ze het eiland had uitgekozen om verschillende opnames te maken. Zo werd ze opgemerkt op het strand van Bollullo in de gemeente La Orotava en op de Plaza Candelaria in Santa Cruz de Tenerife.

Tenerife en Gran Canaria zijn enkele van de nieuwe 'low cost'-routes van British Airways vanaf maart 2022. Concreet heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt dat er ‘low-cost’ vluchten naar Madrid, Sevilla, Tenerife, Alicante, Palma, Mahón, Ibiza en Las Palmas zullen zijn.

Ene 61-jarige Duitser is woensdagvoormiddag verdronken aan de Playa Esmeralda in de gemeente Pájara (Fuerteventura). Een persoon op een jetski vond het lichaam drijvend in zee op ongeveer 50 meter van het strand. De hulpdiensten konden enkel zijn dood bevestigen.

De nationale politie heeft in Las Palmas de Gran Canaria drie mannen van 22, 28 en 38 jaar gearresteerd, allemaal met eerdere veroordelingen, voor talloze gewelddadige diefstallen. Op basis van alle verzamelde bewijzen en aanwijzingen hebben ze in totaal 38 diefstallen met geweld gepleegd.

Een vliegtuig uit Turijn op weg naar Gran Canaria moest woensdagnamiddag een noodlanding maken op Lanzarote vanwege rook in de cabine, aldus de luchtverkeersleiders. De landing verliep vlekkeloos en alle passagiers werden veilig geëvacueerd. De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekendgemaakt.