Los Realejos komt met nieuwe, toeristische voorstellen om de gemeente te ontdekken

Geschreven op 17/12/2021De gemeente Los Realejos is niet langer die slaapstad van de late twintigste en vroege eenentwintigste eeuw, verzekerde de burgemeester, Manuel Domínguez, onlangs.

Vandaag de dag is de realiteit anders en de gemeente werd nieuw leven ingeblazen met een reeks toeristische voorstellen, die het uniek maken in zijn soort, voegde hij eraan toe.

Het departement Toerisme van Los Realejos, onder leiding van Isabel Socorro, heeft een reeks projecten gelanceerd om ervoor te zorgen dat de inwoners en de bezoekers een gevarieerd en uitgebreid menu met attracties voorgeschoteld krijgen, complementair aan die van de omliggende gemeenten, wat op zijn beurt resulteert in het creëren van economische synergieën.

Eén van de meest innovatieve projecten is de lancering van het eerste toeristische videogame op de Canarische Eilanden, 'El Genio de Los Realejos', waarmee je het historische erfgoed van Realejo Bajo vanaf een mobiel apparaat op een speelse manier kunt ontdekken, een ideaal hulpmiddel voor kinderen en gezinnen.

Evenzo werden in 2021 twee promotionele projecten uitgebracht, zoals ‘‘Senderos de Luna Llena’ met begeleide wandelingen en aanvullende activiteiten door de natuurlijke omgeving en 'Aldabas', een wandelprogramma dat meer gericht is op de combinatie met erfgoed, kunst en toerisme, met muzikaal begeleide wandelingen op de meer historische plaatsen.

De website https://reservas.losrealejos.travel/portada publiceert alle hotels, appartementen en ‘casas rurales’, een ander gemeentelijk initiatief om het accommodatieaanbod zichtbaar te maken. Het geeft de bezoekers een extra reden om te overnachten in Los Realejos en de stad te ontdekken.

Op het gebied van gastronomie wil de gemeente vooral de producten met de ‘Sello gastronómico de Los Realejos - Gastronomische zegel van Los Realejos' samenbrengen onder een specifiek kwaliteitslabel in samenwerking met de lokale producenten van onder meer gofio, wijnen, honing, kazen, gebak, vleeswaren.

Geschiedenis, erfgoed, gebruiken en etnografie, gastronomie, geografie, accommodatie, actief toerisme, sport en vrije tijd zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die Los Realejos biedt en het is onze taak om ze met trots te blijven promoten, besluit Manuel Domínguez.