Korte nieuwsitems - Vrijdag 17 december

Geschreven op 17/12/2021Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Huisvesting van de Canarische Eilanden is woensdag begonnen met de montage van de eerste modulaire huizen die werden aangekocht om de nood aan huisvesting te verlichten die op het eiland La Palma is veroorzaakt door de uitbarsting van de vulkaan.

De Iberostar-groep heeft een verkoopsovereenkomst bereikt met Starwood Capital Group over het hotel Iberostar Las Dalias, een viersterrenhotel met 420 kamers in Costa Adeje. Na de aankoop van het hotel door Starwood zal de Iberostar-groep het pand onder het Iberostar-merk blijven beheren.

Woensdagnamiddag vond er een brand plaats in een huis aan de carretera Hoya Garces in Icod de Los Vinos. Een 18-jarige man liep daarbij ernstige brandwonden op op 90% van zijn lichaam en werd in kritieke toestand afgevoerd terwijl een 43-jarige man brandwonden had op 60% van zijn lichaam.

De Guardia Civil heeft een man gearresteerd voor een misdrijf tegen de volksgezondheid toen hij drugs kweekte en verkocht in een historisch pand in de gemeente Icod de los Vinos op het eiland Tenerife onder het mom van een cannabisvereniging.

Agenten van de Guardia Civil van Tenerife hebben meer dan honderd chauffeurs betrapt op het rijden zonder rijbewijs bij verschillende controles. Bij sommigen was hun rijbewijs ingetrokken door de rechter, anderen hadden zelfs nooit een rijbewijs behaald of waren in het bezit van een vals rijbewijs.

Gisteren werden er 100 migranten in 2 boten gered door het schip Salvamar Mizar die op weg waren naar de Canarische Eilanden. Ze werden overgebracht naar de haven van Gran Tarajal op Fuerteventura.

Jennifer, een van de aanwezigen in de nachtclub Habana in Adeje waar een grote uitbraak van het coronavirus is ontstaan waarbij ondertussen meer dan 50 mensen zijn besmet, heeft voor de Canarische televisie erkend dat er in het pand geen maskers werden gedragen. De overheid roept alle aanwezigen op om een PCR-test te laten doen.

Fuerteventura registreert de beste herstelcijfers voor toeristen op de Canarische Eilanden, zoals gerapporteerd door de touroperator Smytravel, die eraan toevoegt dat er op de luchthaven 16,92% meer buitenlandse pasagiers zijn toegekomen, wat neerkomt op 91.064 personen meer, vooral Duitse en Franse toeristen.