Nieuw verblijf voor de ringstaartmaki’s in het Loro Parque

Geschreven op 20/12/2021Loro Parque heeft zaterdag het nieuwe verblijf voor de ringstaartmaki's ingehuldigd, wat samenviel met de 49e verjaardag van zijn oprichting.

De nieuwe ruimte bevindt zich in de buurt van het Lion's Kingdom en heeft hoge bomen, horizontale boomstammen om op en af te springen en rotsen op de grond waar ze kunnen rusten en zonnebaden.

Tevens werd ook een nieuwe educatieve presentatie van de dolfijnen, genaamd ‘Imagine’, voorgesteld wat waardevolle kennis verschaft over deze dieren, hun welzijn en hun situatie in de natuur.

De natuur is een geschenk van God en daarvoor danken we Hem. Maar we danken ook de mensen die voor de dieren zorgen en ons in staat stellen deze dieren te aanschouwen, iets wat anders onmogelijk zouden zijn, zei de bisschop van het Diócesis Nivariense, Bernardo Álvarez, nadat hij de nieuwe verblijfplaats had ingezegend.

Na een rondleiding door de faciliteiten benadrukte de burgemeester van Puerto de la Cruz de toewijding van Loro Parque, dat hij omschreef als "een park met een geweten" om het dierenwelzijn te garanderen en tegelijkertijd nieuwe generaties op te leiden om dit werk verder te zetten.

Hij erkende echter dat het een moeilijke tijd is voor de toeristische sector, voor de wereld en voor Puerto de la Cruz, maar is er zeker van dat alles in orde komt indien we allemaal onze verantwoordelijkheid opnemen.

De eigenaar en oprichter van het Loro Parque, Wolfgang Kiessling, herinnerde zich het begin ervan, een avontuur waarvan iedereen zei dat het niet zou werken. Ik had geen cent krediet, de banken sloten hun deuren voor mij en de eerste drie à vier jaren waren erg moeilijk. En als ik vandaag geloof, is dat omdat God me in elke situatie heeft geholpen, bekende hij.

Hij ging ook in op de huidige problemen als gevolg van Covid-19. Met alarmfase 3 komen we opnieuw op een heel moeilijk moment en we weten niet wat er gaat gebeuren. We vrezen voor de gezondheid van onze arbeiders en voor het feit dat we niet genoeg personeel hebben om voor de dieren te zorgen. Dit is het grootste probleem waarmee we worden geconfronteerd , benadrukte hij.